Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyit Zorlu, "Tüm meslek odalarımıza eşit mesafedeyiz" diyerek ortak çalışmalara açık olduklarını vurguladı.Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyit Zorlu, İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi ile Ortahisar Belediyesi arasında imzalanan
"Sağlıklı Kentleşme, Nitelikli Yapılaşma, Kültürel, Tarihi ve Doğal Çevre Değerlerinin Korunarak Geliştirilmesi İçin Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İş Birliği Protokolü" hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Zorlu, bu iş birliğinin Trabzon’un tarihi, kültürel ve doğal değerlerini korumak amacıyla yerel yönetimlerle gerçekleştirilen bir çalışma olduğunu belirtti.Belediyeye gelen iş birliği taleplerini değerlendirdiklerini ifade eden Zorlu,
“Bilimin ışığında hareket eden, ortak aklı benimseyen bir belediyeyiz. Başkanımız Ahmet Kaya önderliğinde, şehrimizin gelişimine katkı sağlayacak her türlü iş birliğine açığız. Bu doğrultuda meslek odalarımızın görüş ve önerilerini almaya devam edeceğiz” dedi.
“Tüm Meslek Odalarına Eşit Mesafedeyiz”
Ortahisar Belediyesi olarak tüm meslek odalarına eşit mesafede durduklarını vurgulayan Zorlu, “
İnşaat Mühendisleri Odamız, Türkiye genelinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında belediyemize başvuruda bulunarak ortak projeler geliştirmek istediklerini ifade etti. Biz de bu iş birliğine olumlu yaklaştık. Yakın zamanda Mimarlar Odası Trabzon Şubesi’nin de başvurusunu değerlendireceğiz. Amacımız, şehrimizin geleceğine katkı sağlamak” şeklinde konuştu.
“Yıkıcı Değil, Yapıcı Olmaya Davet Ediyoruz”
Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi'nin belediyeye herhangi bir başvuruda bulunmadığını belirten Zorlu,
"Şehir Plancıları Odası Başkanı Uğur Kasımoğlu’nun serzenişlerini anlayabilmiş değiliz. Hem belediyemizi hem de İnşaat Mühendisleri Odamızı zan altında bırakmak yerine yapıcı bir tavır sergilemelerini bekliyoruz. Eğer iş birliği yapmak istiyorlarsa, kapımız her zaman açık. Şehrimizin gelişimi için ortak projelere her zaman destek vermeye hazırız" dedi.
Kent İçin Güçlü İş Birlikleri
Zorlu, meslek odalarıyla kurulacak iş birliklerinin Trabzon halkının refahına önemli katkılar sunacağını belirterek,
“Biz bütün meslek odalarına ve birikimlerine saygı duyuyoruz. Ortahisar Belediyesi olarak şehrimizin geleceğini şekillendirmek adına liyakatli ve tecrübeli isimlerle ortak projeler geliştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.