Trabzonspor, yeni sezon öncesinde transfer sezonuna hızlı bir giriş yapmıştı. Bu süreçte tam 6 yeni isimle anlaşma sağlandı. Ancak buna rağmen özellikle de son zamanlarda transfer işlemlerinin durgunlaşması, taraftarlar tarafından sorgulanan bir durum oldu. Transferlerin yavaşlamasının sebebi ise kadrodaki yabancı oyuncu sayısının fazla olmasıdır. Trabzon haber medyasına açıklama yapan yönetim ise kadrodaki yabancı oyuncu sayısını azaltmaya çalışıyor.
YABANCI OYUNCU KURALI
Kiralıktan dönen oyuncularla birlikte kadrosunda 18 yabancı oyuncu bulunduran Trabzonspor, bu sayıyı 12’ye düşürmeye çalışıyor. Yeni sezonda Süper Lig’de uygulanacak yabancı kuralı ile birlikte yönetim bu konuda zorluk yaşıyor.
KİRALIKTAN DÖNENLER VAR
Yabancı kuralı kapsamında, kadroda düşünülmeyen Ognjen Bakic ile yollar ayrıldı. Bordo mavili ekip, bu süreçte Teklic, Kourbelis, Gomez ve Lahtimi ile yollarını ayıracak. Bu oyuncularla yolların ayrılması durumunda Trabzonspor’daki yabancı oyuncu sayısı da 13’e düşmüş olacak.
SATMAK İSTEDİKLERİ
Şu an Trabzonspor kadrosunda bulunan Fernandez Denswil, Bardhi ve Fountas'a iyi bir teklif gelmesi durumunda bu oyuncuların satışı gerçekleştirilecek. Trabzonspor’un yabancı oyuncu planlaması tamamlandıktan sonra transfer çalışmalarına da hız vermesi bekleniyor.