Uzun süredir sakat olan Anastasios Bakasetas'ın tedavisi sona erdi. İdmanlarda da performansını sürekli artırıyor. Yunan yıldızın Adana Demirspor mücadelesinde sonradan da olsa süre bulması bekleniyor. Trabzonspor'da son maçlarda 21 kişilik tam kadroda kendilerine zaman zaman yer bulan ancak 11'de sahaya çıkamayan oyunculardan Bakasetas 3, Bruno Peres ise 6 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Sakatlıkları sebebiyle bir süredir formalarından uzak kalan ve takımda şans bulamayan Bakasetas ve Peres, kenarda oturan Siopis ve Denswil'in yerine oynadı. İlk 11'de başlamayan Siopis, 69'da Cornelius'un yerine oyuna dahil oldu. Trabzonspor'da takımın hücumdaki en önemli isimlerinden Djaniny de bir maç ardından yine Antalyaspor maçında formasını geri alan isimlerden oldu. Trabzonspor'da Bakasetas İtalyan basınına özel konuştu. Süper Lig'de lider olan Trabzonspor'da takımının başarısındaki en önemli oyunculardan birisi olan Yunan futbolcu Bakasetas, "Bu sezon şampiyonluğa hepimiz inanıyoruz. Şehrin tüm enerjisi takıma yansıyor. Ancak böyle durumlarda genelde tersi geçerli olsa da, bu bizim üzerimizde büyük bir baskı yaratmıyor. Trabzonspor'un şampiyon olması için itici güç haline geliyor. Şampiyonluk benim için de her şeyin üzerinde bir öneme sahip" ifadelerini kullandı.
Süper Lig kaliteli bir lig
Trabzonsporlu Bakasetas, Süper Lig'in kaliteli bir lig olduğunu da sözlerine ekledi. 28 yaşındaki yıldız orta saha oyuncusu, "Kaliteli ve üst düzey seviyesinde rekabetçi bir organizasyon var. Süper Lig futbolcular için önemli detayları barındıran bir lig. Örneğin maçlar büyük stadyumlarda coşkulu bir taraftar atmosferi içerisinde oynanıyor. Süper Lig'in finansal olarak da diğer ligler ile boy ölçüşebileceğini düşünüyorum" açıklamalarında bulundu.
Fenerbahçe maçı performansı
Olympiakos'ta forma terleten 27 yaşındaki Masouras, Siopis ve Bakasetas'ın Yunan Milli Takımı'ndan arkadaşı. Her iki kanatta oynayan Masouras, özellikle bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ndeki Fenerbahçe maçında dikkate değer bir performans sergilemişti. 1.84 boyundaki yunan oyuncu Kadıköy'de 3-0 kazanılan müsabakada 2 gol, 1 asistlik müthiş bir performans ortaya koymuştu.