Trabzon’da düzenlenen Türkiye Karate Şampiyonası, coşkulu bir açılış töreniyle başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’un uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu vurguladı.
Türkiye Karate Şampiyonası, geniş katılımlı açılış töreniyle başladı.Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehrin spor alanındaki vizyonunu ve uluslararası organizasyonlara olan hazırlığını dile getirdi.
Açılış Törenine Yoğun Katılım
Trabzon’da gerçekleşen Türkiye Karate Şampiyonası’nın açılış törenine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in yanı sıra Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Ercüment Taşdemir ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu da katıldı.Mehteran takımının eşliğinde düzenlenen sporcu seremonisi, folklor ve kolbastı gösterileriyle renklendi.Açılış programında milli sporcular tarafından gerçekleştirilen takım kata gösterisi ve röpesaj maçları büyük ilgi gördü.Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç , konuşmasında “2007 Avrupa Gençlik Oyunları, 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları ve 2016’daki Gymnasiade gibi büyük organizasyonlara ev sahipliği yaptık. Geçtiğimiz Kasım ayında Dünya Paten Futbol Kupası’nın 15. şampiyonasını gerçekleştirdik. Şimdi de Türkiye Karate Şampiyonası’na ev sahipliği yaparak bu başarıları sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.
Uluslararası Organizasyonlara Ev Sahipliği Vizyonu
Trabzon’un spor etkinlikleri konusundaki potansiyeline dikkat çeken Başkan Genç, hafta sonu düzenlenecek Trabzon Uluslararası Yarı Maratonu’na da vurgu yaparak, şehrin spor alanındaki gücünü ortaya koyduğunu belirtti.Genç, “Büyükşehir Belediyesi olarak yalnızca ulusal organizasyonlarla sınırlı kalmayıp, Avrupa ve dünya şampiyonalarına da ev sahipliği yapmaya hazırız” dedi.Şampiyonanın açılış töreni sonunda, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Ercüment Taşdemir, organizasyona verdiği desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e teşekkür plaketi takdim etti.