Anasayfa
  • Dünya
  • Spor
  • Yaşam
  • Güncel
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Ara
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. Trabzon'da şok olay! Tehlike saniyelerle atlatıldı!
Güncel
Yayınlanma: 22 Nisan 2025 - 11:44
Güncelleme: 22 Nisan 2025 - 11:45

Trabzon'da şok olay! Tehlike saniyelerle atlatıldı!

Trabzon’un Düzköy ilçesine bağlı Yusuflu Mahallesi'nde meydana gelen heyelan yürekleri ağza getirdi.

A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Trabzon'da şok olay! Tehlike saniyelerle atlatıldı!
Trabzon’un Düzköy ilçesine bağlı Yusuflu Mahallesi'nde meydana gelen heyelan yürekleri ağza getirdi. Sağanak yağış, eriyen kar suları ve yoğun sisin etkisiyle yamaç araziden kopan toprak ve kaya parçaları, yayla yolunu kapatırken, boş bir ev yıkıldı, bir evde ise hasar oluştu. Heyelan bölgesinde yaşanan panik, cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olay, mezra bölgesinde etkili olan sağanak ve sis sonrası yaşandı. Toprak doygunluk seviyesine ulaşınca, yamaçtan kayan devasa kütleler, yayla yoluna aktı ve bağlantı yollarını kapattı. İlk heyelan sonrası boş bir ev tamamen yıkılırken, bir ev de zarar gördü. Mahallede büyük bir korku yaşandı.

Ancak tehlike bitmedi. Görüş mesafesinin yoğun sis nedeniyle iyice düştüğü sırada ikinci bir heyelan meydana geldi. Bu esnada bölgede bulunan 5 kişi, jandarma ekip otosunun siren sesiyle yapılan uyarı sayesinde saniyeler içinde güvenli alana geçerek faciadan kıl payı kurtuldu. Mahalle sakinlerinin çığlıklarla birbirini uyarmaya çalıştığı anlar, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

AFAD ekipleri, sisin dağılmasının ardından bölgeye ulaşarak yaklaşık 100 dönümlük alanda inceleme yaptı. Dron ile kaydedilen görüntülerde, derin yarıklar ve aşağıya kayan tonlarca toprak net şekilde görüldü. Uzmanlar, bölgede heyelan riskinin sürdüğünü belirledi. Güvenlik önlemleri kapsamında heyelan bölgesine şerit çekilerek, yol geçici olarak ulaşıma kapatıldı.

Can kaybının yaşanmaması büyük bir şans olarak değerlendirilirken, yetkililer vatandaşlara heyelan riski devam eden alanlardan uzak durmaları çağrısında bulundu.

'HEYELAN DEREYE DOĞRU AKMAYA DEVAM EDİYOR'

Yusuflu Mahallesi Muhtarı Ömer Birinci, AFAD ekiplerinin 3 ay boyunca bölgeye girilmemesine karar verdiğini ifade ederek, "Çok fazla sis vardı. AFAD'a, jandarmaya ve kaymakama bilgi verdim. Jandarma ekipleri, buraya gelerek önlem aldı. Buradaki vatandaşların heyelandan haberi yoktu. Jandarma ekipleri sirenlerle yoldan geçmek isteyenleri uyardı, yolları kapattık. Heyelanlı alandaki evlerde kimse yoktu. Her gün gelip orada çalışıyorlardı; şans eseri o gün orada değillerdi. En büyük tesellimiz, bu oldu. Evlerden biri heyelanla yıkıldı. Diğeri ise kullanılamaz hale geldi. AFAD ekipleri buraya kesinlikle girilmemesi gerektiğini söyledi. Heyelan dereye doğru akmaya devam ediyor. Tıkanan menfezleri açmak için iş makineleri çalışıyor. İlerideki farklı yolu bu güzergaha bağlayarak ulaşımı geçici olarak sağlayacağız" dedi.
'ASIRLARDIR BÖYLE BİR OLAY YAŞAMADIK'

Mahallede oturan Oktay Karabulut, jandarma ekiplerinin anons ve sirenlerle uyarılarda bulunduğunu anlatarak, "Çok yağmur yağdı ama asırlardır bu bölgede böyle bir olay yaşamadık. O yüzden bu duruma hayret ediyorum. Komşumuzun evi yıkıldı; çok şükür ki can kaybımız yok. Burası, yoğun kullanılan bir ana yol ve yaylaya çıkan bir yoldu. Böyle bir şey ummazdık. Jandarma siren sesiyle vatandaşlarımızı uyarınca şans eseri kurtuldular" diye konuştu.
'HEYELANI GÖREMEDİK, SESİ DUYDUK'

Akın Birinci ise meydana gelen heyelanın sesini duyduğunu belirterek, "Heyelan olduğunda sis vardı. Olayı göremedik ama heyelanın sesini duyduk. Üst yoldan gelerek heyelanın devam ettiğini, toprağın kaydığını gördük. Muhtarımıza bildirdik. Jandarmalar geldi ve burada güvenlik önlemleri aldı. Heyelanlı alanda insan ya da bir hayvan var mı diye bakındık. Jandarma anonslar yaparak ve sirenlerini çalarak köylülerimizi uyardı" dedi.

2025/04/22/trabzon-sis-icinde-heyelandan-sirenli-671388-1741363256.webp
2025/04/22/trabzon-sis-icinde-heyelandan-sirenli-671382-198839.webp
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
49-50-57-59 yaş üstüne müjde! 1999-2008 arası SGK girişi olanlara EYT şartsız erken emeklilik
49-50-57-59 yaş üstüne müjde! 1999-2008 arası SGK girişi olanlara EYT şartsız erken emeklilik
Taşeron çalışanlara kadro ve erken emeklilik müjdesi: 7200 prim günü tamamlayan herkes kazanacak!
Taşeron çalışanlara kadro ve erken emeklilik müjdesi: 7200 prim günü tamamlayan herkes kazanacak!
Adana’da orman yangını
Adana’da orman yangını
Kayseri’de traktör uçuruma yuvarlandı: 2’si ağır 8 yaralı
Kayseri’de traktör uçuruma yuvarlandı: 2’si ağır 8 yaralı
Son Haberler
Malulen Emeklilik Aylığı (Maaşı) Hangi Durumlarda Kesilir?
Malulen Emeklilik Aylığı (Maaşı) Hangi Durumlarda Kesilir?
İstifa eden kişi işsizlik maaşı alabilir mi? İşsizlik maaşı şartları
İstifa eden kişi işsizlik maaşı alabilir mi? İşsizlik maaşı şartları
Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski
Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski
Karaman’da kaybolan 2 yaşındaki bebek, 12 saat sonra bulundu
Karaman’da kaybolan 2 yaşındaki bebek, 12 saat sonra bulundu
BtcTurk GameFest Offline Finalleri, 27-28-29 Haziran’da ESA Arena’da
BtcTurk GameFest Offline Finalleri, 27-28-29 Haziran’da ESA Arena’da
Trabzonspor 17.kez finale çıkmak istiyor
Trabzonspor 17.kez finale çıkmak istiyor

Ana Sayfa
Dünya
Spor
Yaşam
Güncel
Eğitim
Teknoloji
Sağlık
Ekonomi
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Arşiv
Hava Durumu
  • Asayiş
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.