Anasayfa
  • Dünya
  • Spor
  • Yaşam
  • Güncel
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Ara
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. Trabzon'da Palamut Fiyatları Tavan Yaptı!
Güncel
Yayınlanma: 24 Eylül 2024 - 14:02
Güncelleme: 24 Eylül 2024 - 14:10

Trabzon'da Palamut Fiyatları Tavan Yaptı!

Trabzon Balık Hali’nde sezonun ilk günleri tanesi 40-50 TL'ye satılan palamudun avının düşüşe geçmesiyle tane fiyatı 100-150 TL arasında değişiyor.

A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Trabzon'da Palamut Fiyatları Tavan Yaptı!
Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesinin ardından denize açılan tekneler sezonun ilk günlerinde bol miktarda palamut avlarken, bu av bugünlerde düşüşü geçti. Balık av sezonu başında tanesi 40-50 liradan satılan palamutun tane fiyatı 120 liraya yükseldi. Fiyatın yükselmesinde avlanan palamutun irileşmesi ve büyükşehirlere sevkiyatının artması da etkili oldu.

Palamudun avının düşüşe geçmesiyle tane fiyatı 100-150 TL arasında değişti


Trabzon Balık Hali’nde sezonun ilk günleri tanesi 40-50 TL'ye satılan palamudun avının düşüşe geçmesiyle tane fiyatı 100-150 TL arasında değişiyor. Palamudun fiyatı yüksek olması Karadeniz’de avlanan balığın başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir gibi şehirlere gönderildiğinden de kaynaklandığı belirtildi.


Balıkçı esnaflarından Adem Kaygusuz, avlanan balığın genelde İstanbul’a gönderildiğini belirterek “Avlanan balık Trabzon’da kalsa fiyatı 50-60 TL olur. Dışarı gittiği için oralarda daha pahalıya satılıyor. Genelde İstanbul’a gidiyor. İlk günler 400 gram palamutların fiyatları 50-60 TL iken şu anki palamutlar 850- 900 gram geliyor. Avı da biraz azaldı ilk günlerdeki gibi değil. Palamutların fiyatı 110, 120, 125 TL. Balığın boyutuna göre fiyatları değişiyor” dedi.


Palamudun azalan avıyla birlikte fiyatının yükseldiğini belirten balıkçı esnaflarından Emin Avcı, “İlk günler 50-60 TL’ye sattığımız palamutlar şimdi 125 TL tanesi. İlk günlere göre hem avı azaldı hem de fiyatı yukarı çıktı. Palamut göç balığı olması ve havların sıcak gitmesinden dolayı Rusya taraflarına doğru kaydı. Genelde palamutlar Rize açıklarında avlanıyor oradan bize geliyor. Palamut İstanbul’a çok gönderildiği için dolayısıyla ilimizde biraz azaldı diyebiliriz. Palamut ilk günkü avı bugünlerde neredeyse yarı yarıya düştü. Şu an fiyatlarımız 125-140 TL arasında ilk günkü fiyatlar yok artık. Palamut göç hayvanı her an gidebilir bol da olabilir. Avı şu anda azaldı” diye konuştu.


Karadeniz’de avlanan palamudun gelende İstanbul, Ankara, İzmir taraflarına gönderildiğini kaydeden balıkçı esnaflarından Çetin Kavzoğlu, “Avlanan balıklar genelde İstanbul, Ankara, İzmir taraflarına gidiyor. Buralara gelen balıklar zaten belli. Dolayısıyla Türkiye’nin her tarafına gidiyor. Son bir haftadan beri palamutlar büyümeye, kiloluk olmaya başladı. İlk zamanlar 40-50 TL idi ancak 400 gram geliyordu. Şu anda 900 gram, bir kilo geliyor. Fiyatlarımız 125-150 TL arasında değişiyor. Palamut göçmen bir balık olduğu için ne zaman ne olacağı belli olmaz. Ancak görüntü devam edecek gibi. Palamut büyüdükçe fiyatı artıyor” şeklinde konuştu.

2024/09/24/trabzonda-palamut-fiyatlari-tavan-yapti.webp
2024/09/24/trabzonda-palamut-fiyatlari-tavan-yapti-dfd.webp
2024/09/24/trabzonda-palamut-fiyatlari-tavan-yapti-2.webp
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Diyarbakır’da okul servisinde silahlı saldırı: 2 öğrenci yaralı
Diyarbakır’da okul servisinde silahlı saldırı: 2 öğrenci yaralı
Antalya’daki cinayetin şüphelisi yakalandı
Antalya’daki cinayetin şüphelisi yakalandı
Çanakkale – Mendirek ayağında mahsur kalan kedi kurtarıldı
Çanakkale – Mendirek ayağında mahsur kalan kedi kurtarıldı
Denetimden kaçarken aracıyla 2 polise çarptı, 1 promil alkollü çıktı
Denetimden kaçarken aracıyla 2 polise çarptı, 1 promil alkollü çıktı
Son Haberler
Foça'daki o taşlar müzeye taşınacak
Foça'daki o taşlar müzeye taşınacak
Diyarbakır’da okul servisinde silahlı saldırı: 2 öğrenci yaralı
Diyarbakır’da okul servisinde silahlı saldırı: 2 öğrenci yaralı
OSB çalışanlarına yerinde tanıtım!
OSB çalışanlarına yerinde tanıtım!
Karadeniz’den gelen lezzet mucizesi: Bir kaşık alınca vazgeçemeyeceksiniz! Karadeniz usulüyle fasulye tarifi mest ediyor
Karadeniz’den gelen lezzet mucizesi: Bir kaşık alınca vazgeçemeyeceksiniz!...
Gök gürültüsüyle geliyor: Meteoroloji resmen duyurdu! Sağanak kuzeyi, toz fırtınası Güneydoğu’yu vuracak
Gök gürültüsüyle geliyor: Meteoroloji resmen duyurdu! Sağanak kuzeyi,...
Usta Spor Yazarlarından Trabzonspor'a Sert Eleştiriler!
Usta Spor Yazarlarından Trabzonspor'a Sert Eleştiriler!

ninjahere
Ana Sayfa
Dünya
Spor
Yaşam
Güncel
Eğitim
Teknoloji
Sağlık
Ekonomi
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Arşiv
Hava Durumu
  • Asayiş
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

ninjahere