Trabzon Ekonomisinde Son Durum: İş Dünyası ve Yatırım Haberleri
Trabzon, son dönemdeki ekonomik gelişmelerle dikkat çekiyor. İş dünyası ve yatırımlar açısından önemli adımlar atılırken, bölgedeki ticaret hacmi ve uluslararası iş birlikleri her geçen gün artmaya devam ediyor.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından organize edilen fuar, Trabzonlu inşaat firmalarına Irak ve Lübnan gibi pazarlarla ticaret hacmini artırma fırsatı sundu. Katılımcı firmalar, bu iki ülkenin iş insanlarıyla işbirliği fırsatlarını değerlendirerek, bölgenin uluslararası alanda daha güçlü bir şekilde temsil edilmesine katkı sağladı.
TTSO’nun organize ettiği bu fuar, Trabzonlu inşaat firmalarının Irak ve Lübnan gibi pazarlarla ticaret hacmini artırmak için büyük bir fırsat sundu. Katılımcı firmalar, iki ülkenin iş insanlarıyla tanışarak, karşılıklı işbirliği fırsatlarını değerlendiriyor. Bu önemli adımlar, bölgedeki iş dünyasının uluslararası düzeyde daha güçlü bir şekilde temsil edilmesini sağlayacak.
DOKA'nın Yönetim Kurulu Toplantısı Gümüşhane'de Yapıldı
Gümüşhane'de gerçekleştirilen DOKA 167. Yönetim Kurulu toplantısında, bölgesel kalkınma ve işbirliklerinin artırılması üzerine önemli görüşmeler yapıldı. Giresun, Ordu, Trabzon, Rize ve Artvin illerinin valileri ve belediye başkanlarının katıldığı toplantıda, bölgesel gelişim için yeni stratejiler belirlendi. DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar, yapılan toplantıda bölgedeki ekonomik ve sosyal projelerle ilgili sunumlar yaptı.
Karbon Ayak İzi Yönetimi Eğitimi Trabzon’da Gerçekleşti
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, çevre dostu üretim konusunda önemli bir adım daha attı. Karbon Ayak İzi Yönetimi Eğitimi Trabzon'da düzenlendi. TTSO Başkan Yardımcısı Ali Haydar Baş'ın açılış konuşmasında vurguladığı gibi, karbon ayak izinin azaltılmasında şirketlerin iş birliği ve veri paylaşımının önemi büyük. Baş, "Firmalar arasında iş birliği ve veri akışının sağlanması, bu alandaki ilerlememizi hızlandıracaktır" şeklinde ifadelerde bulundu.