Anasayfa
  • Dünya
  • Spor
  • Yaşam
  • Güncel
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Ara
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. TİSAD Başkanı Çavga'dan Trabzon Havaalanı'nda kapalı olan CI
Güncel
Yayınlanma: 08 Aralık 2021 - 10:31
Güncelleme: 21 Aralık 2022 - 11:48

TİSAD Başkanı Çavga'dan Trabzon Havaalanı'nda kapalı olan CI

A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TİSAD Başkanı Çavga’dan Trabzon Havaalanı’nda kapalı olan CI
Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga, müşterilerin biletlerini CIP salonlarına göre aldıklarını ancak havalimanında kapalı olması şokuyla karşılaştıklarını kaydetti.

Çavga, havayolu şirketleri müşterilerinin salonların kapalı olmasına gösterdikleri tepkileri dile getirerek aynı şekilde VIP’ler kapalı olsaydı sürecin farklı işleyeceğine işaret etti. Çavga, yaptığı açıklamada Trabzon’un turizmine de değinerek CİP salonların kapalı olmasının üzücü olduğunu belirtti.

TRABZON’UN OLUMSUZLUĞU…

Çavga şunları kaydetti: “Trabzon Havalimanında aylardan beri cip salonu kapalı. Birçok insanın seyahatinde CİP salonları belirleyicidir. Aynı zamanda CIP’in varlığı şehrin prestijine ve hizmet kalitesine etki etmektedir. Buna rağmen şehrimizde bu durum göz ardı edilmektedir. CIP salonu kullanmak için yüksek fiyatlarla bilet alan yolcular ve havayolu şirketinin özel üyeleri, Trabzon Havaalanına gidince şokla karşılaşmaktadırlar. Bunu da sosyal mecralarında haklı olarak Trabzon’un olumsuzluğu olarak paylaşmaktadırlar. Çünkü CIP salonu kapalı!

“AYLARDAN BERİ KULLANILMIYOR”

Bir dönem Covid tedbirlerinden dolayı kapalı olduğu söylenen salonun kapısında şimdi sadece geçici olarak kapandığı yazıyor. Nedir bu CİP? CIP (Commercially Important Person) ticaretle uğraşan önemli kişiler için havalimanlarında oluşturulan özel mekânlardır. CIP salonları bir havayolu firmasına ait olabileceği gibi bağımsız olarak da işletilebilmektedir. Trabzon’da bulunan CIP THY’e aitti. Bu salon THY’e özel üyeliği bulunan, bussines bilet alan ve bu hizmeti satın alan yolcular tarafından kullanılmaktaydı. Aylardan beri kullanılmıyor.

“AKIL VE MANTIĞA TERS BİR DURUM”

Bana gelen mesajda ‘CIP Lounge’un Covid önlemleri kapsamında kapalı olması tam bir deli saçmalığı. Mikrobun yayılmasının minimize edilmesi için alanın genişletilmesi ve metrekareye düşen insan sayısının azaltılması gerekirken, tam tersine kapılarda insanlar üst üste ve CIP Lounge kapalı. Akıl ve mantığa ters bir durum. Sen bu işleri bilen ve yanlışların düzeltilmesi için uğraşan birisi olduğun için, bilmene rağmen yeniden hatırlatayım dedim’ yazıyordu.

Acenta bir turiste bilet satarken CIP’den bahsederek bussines bilet satmış. Yolcu/Turistin alacağı hizmet için yüksek ücret ödemesine sebep olmuş ve turist salona gidince kapalı bir salonla karşılaşmış. Büyütülecek bir durum mu bu? Normal salondan binsin gitsin. Niye abartılıyor ki bu kadar?

“TRABZON TURİZMİ ÖNCELİKLİ KONUMUZ”

Sonuçta Trabzon turizmde üst düzey şehir, her şey kontrol altına, Trabzon turizmi öncelikli konumuz. Bakın Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkilerimiz de düzeldi. Nede olsa bu yıl fazla sayıda turist de gelecek. Sonuçta adamlar CİP var diye gelmiyor ya. Yaylamız var gölümüz var. Döviz kurunda da avantajlıyız… Ama maalesef durum böyle olmuyor. Aylardan beri süregelen bu durum ile ilgili mağdurların paylaşımdan başka bir gelişmenin olmaması ve CİP salonun hala kapalı olması üzücü bir durum. Bu arada akla bazı sorular geliyor. Havaalanında CIP değil de VIP kapalı olsaydı, VIP kullanıcıları bu haklarını kullanamasaydı, sizce süreç bu şekilde mi işlerdi?

“ÇÖZÜM ÜRETMELERİ GEREKMEKTEDİR”

Salonların Virüsten dolayı kapandığını iddia edeceklerle ilgili sorularda var tabi; Cipte bulaşan virüs VIP de bulaşmıyor mu? Ankara, İstanbul, İzmir, Bodrum, Antalya CIP’lerinde bulaşmayan virüs Trabzon CIP’te mi bulaşıyor? Uçakta bussines classta yemek yerken bulaşmayan virüs Trabzon cipte daha mı etkili? Eğer bu soruların cevabı vicdanlarımızda hayır ise VIP kullanıcısı yetkililerin bu sorunun çözüme kavuşturulması için ivedilikle bir çözüm üretmeleri gerekmektedir.”

2021/12/08/41850-0.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Diyarbakır’da okul servisinde silahlı saldırı: 2 öğrenci yaralı
Diyarbakır’da okul servisinde silahlı saldırı: 2 öğrenci yaralı
Antalya’daki cinayetin şüphelisi yakalandı
Antalya’daki cinayetin şüphelisi yakalandı
Çanakkale – Mendirek ayağında mahsur kalan kedi kurtarıldı
Çanakkale – Mendirek ayağında mahsur kalan kedi kurtarıldı
Denetimden kaçarken aracıyla 2 polise çarptı, 1 promil alkollü çıktı
Denetimden kaçarken aracıyla 2 polise çarptı, 1 promil alkollü çıktı
Son Haberler
Foça'daki o taşlar müzeye taşınacak
Foça'daki o taşlar müzeye taşınacak
Diyarbakır’da okul servisinde silahlı saldırı: 2 öğrenci yaralı
Diyarbakır’da okul servisinde silahlı saldırı: 2 öğrenci yaralı
OSB çalışanlarına yerinde tanıtım!
OSB çalışanlarına yerinde tanıtım!
Karadeniz’den gelen lezzet mucizesi: Bir kaşık alınca vazgeçemeyeceksiniz! Karadeniz usulüyle fasulye tarifi mest ediyor
Karadeniz’den gelen lezzet mucizesi: Bir kaşık alınca vazgeçemeyeceksiniz!...
Gök gürültüsüyle geliyor: Meteoroloji resmen duyurdu! Sağanak kuzeyi, toz fırtınası Güneydoğu’yu vuracak
Gök gürültüsüyle geliyor: Meteoroloji resmen duyurdu! Sağanak kuzeyi,...
Migros'un ulusal uzun vadeli kredi notu en yükseğe taşındı
Migros'un ulusal uzun vadeli kredi notu en yükseğe taşındı

ninjahere
Ana Sayfa
Dünya
Spor
Yaşam
Güncel
Eğitim
Teknoloji
Sağlık
Ekonomi
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Arşiv
Hava Durumu
  • Asayiş
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

ninjahere