Ortahisar Belediyesi, son dönemde bazı otellerin ruhsatlarının iptal edilmesiyle ilgili dolaşıma sokulan iddialara yanıt verdi.Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.Konuyla ilgili olarak kamuoyuna yönelik bir açıklama yapılma gerekliliği doğduğu vurgulandı.
Ortahisar Belediyesi, Trabzon’un bir turizm kenti olması dolayısıyla konaklama tesislerine eksiklikleri gidermesi için tanınan 15 günlük sürenin yetersiz olduğunu her platformda dile getirmiştir.'' ifadeleri kullanıldı.
İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın Denetimleri, Ruhsat İptaliyle İlgili Kararları Etkilemiyor
Ortahisar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, otel ruhsatlarının iptaliyle ilgili olarak yanlış anlaşılmaların önüne geçilmesi gerektiği belirtildi.Yapılan Açıklamada: ''Konaklama tesislerinde yangın denetimlerini, Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı yapmaktadır. Gerekli şartları yerine getirmeyen konaklama tesisleri ile ilgili raporu hazırlayan da, İtfaiye Dairesi Başkanlığı’dır. Yapılan denetlemeler sonucunda hazırlanan raporda belirtilen eksikliklerin giderilip giderilmediğini denetleme görevi de, yine İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından yerine getirilmektedir. Ortahisar Belediyesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda, ‘9207 Sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik’ Madde 13’e göre; kanunun verdiği görevi yerine getirmekle mükelleftir.Ortahisar Belediyesi, Trabzon’un bir turizm kenti olması dolayısıyla konaklama tesislerine eksiklikleri gidermesi için tanınan 15 günlük sürenin yetersiz olduğunu her platformda dile getirmiştir.'' ifadeleri kullanıldı.