Ortahisar Arama Kurtarma Ekibi AFAD Eğitimi Alıyor
Ortahisar Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ORTAK), olası afet ve acil durumlara karşı hazırlıklarını güçlendirmek amacıyla Trabzon AFAD ekibinden kapsamlı bir "Afet ve Acil Yardım" eğitimi alıyor.
Eğitimler, Ortahisar Belediyesi’nin afetlere karşı ne denli önemli bir hazırlık süreci içerisinde olduğunu gözler önüne seriyor.
AFAD Eğitim Programıyla Ortahisar Belediyesi Hazırlıklarını Tamamlıyor
Ortahisar Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, Trabzon AFAD Yıldızlı Yerleşkesinde, afetlere müdahale ve arama kurtarma konularında teorik ve uygulamalı eğitimlere başladı.Geçen yıl ‘Depremde Arama Kurtarma’ eğitimi alan ekip, bu yıl beş gün sürecek eğitim programına katılıyor.Eğitimlerin ilk günü, afet ve acil durumlarda kurtarma işinin genel mevzuatı ve AFAD Gönüllülük Sistemi hakkında teorik derslerle başladı.Eğitim, dört günlük saha çalışmasıyla devam edecek. İkinci gün, iniş ve tırmanış teknikleri ile palanga sistemlerinin öğretilmesi planlanırken, üçüncü gün insani yardım, dördüncü gün çadır kurulumu ve kurtarma malzemelerinin tanıtımı yapılacak. Son olarak, beşinci gün yüksekten ve derinden kurtarma teknikleri konusunda uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Ortahisar Arama Kurtarma Ekibi Eğitim Sonrası Sertifika Alacak
Beş gün süren eğitimlerin sonunda, Ortahisar Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, AFAD Gönüllüsü Destek Sertifikası almaya hak kazanacak. Bu sertifika, ekibin afetlere müdahale kabiliyetini artırırken, aynı zamanda yerel halkın güvenliği için daha donanımlı hale gelmelerini sağlayacak.
Başkan Kaya: "Hazırlıklı ve Bilinçli Olmalıyız"
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, doğal afetlere karşı hazırlıklı ve bilinçli olmanın önemine değinerek, "Ülkemizde deprem, sel, yangın, heyelan, çığ ve orman yangınları gibi birçok doğal afet yaşanıyor. Bu afetlere ve afet sonrası oluşacak acil durumlara karşı her zaman bilinçli ve hazırlıklı olmalıyız. Temennimiz bu tür olumsuzlukların yaşanmamasıdır ama yaşanması durumunda da bütün imkanlarımızla her zaman hazır olmalıyız" dedi.Başkan Kaya, ekibin aldığı eğitimlerin büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Bu amaçla kurulan Arama Kurtarma Ekibimiz, AFAD’dan teorik ve uygulamalı eğitimler alarak daha donanımlı bir hale geliyor. Eğitimlerin yararlı olacağına inanıyor, ekibimize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.