Erkan, Trabzon'daki mevcut işsizlik durumu ve yatırım eksikliklerine dikkat çekerek, Mumcu’nun ifadelerinin gerçekleri yansıtmadığını vurguladı.Muhammet Erkan, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun Trabzon’a 450 milyar yatırım yapıldığını iddia etmesine karşılık, Trabzon’un ekonomik durumunun alarm verdiğini söyledi.
Erkan,
“Hikaye anlatmayı bırakın, kurban olayım. Gençlerimiz başka ülkelerde gelecek arıyor. Mühendislerimiz, doktorlarımız şehri terk ediyor. Trabzon artık ekmek vermiyor, insanları mutlu etmiyor” ifadelerini kullandı.
"Trabzon’a Beton Döküldü, Katma Değer Sağlayan Yatırım Yok"
Erkan, Trabzon’a 22 yıldır sadece beton döküldüğünü belirten Erkan,
““Ak Parti Trabzon İl başkanı Sayın Sezgin Mumcu yaptığı açıklama da Trabzon’a hayal edilemeyecek hizmetler yaptıklarını söylemiş. Başkan anlaşılan hayal aleminde yaşıyor. Sıkılmadan diyor ki “Trabzon’a hayal edilmeyecek hizmetler yaptık. Bende soruyorum hayal edilmeyecek hizmet ne yaptınız? 22 yıldır Trabzon’a sadece beton döktünüz. Beş liralık işi 15 liraya yaptınız. Trabzon’a harcadık dedikleri 450 milyarı yandaş müteahhitlere yetirdiler. Bu kadar basit. Trabzon’a istihdam sağlayacak, katma değer oluşturacak hiçbir yatırım yapmadılar. Sayın başkan gerçekleri gizliyor, yalanın siyasetini yapıyor. Trabzon tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. Trabzon aç, Trabzon işsiz, Trabzonlu umutsuz. Sayın başkana soruyorum milli gelirde iller bazında Trabzon kaçıncı sırada? Niçin bu gerçekleri görmüyorsunuz? Sayın başkana hatırlatayım; milli gelirde 57. sırada Trabzon. Hala ne anlatıyorsunuz?” dedi.
Trabzon’un Ekonomik Durumu ve İşsizlik
Erkan,
“Trabzon’da artık mühendislerin çalışacağı alan yok. Üretim yok, sanayi yok, teknolojik gelişim yok. Şehir bitti, ülke bitti” dedi. Erkan, şehrin ekonomisinin daraldığını ve insanların giderek daha fazla umutsuzlaştığını dile getirdi.
“Gerçeklerle Yüzleşin, Halkın Drama Göz Yummayın”
Erkan, Sezgin Mumcu’ya, Trabzon’un arka sokaklarına girerek halkın yaşadığı dramı görmesi çağrısında bulundu.
“2002’den bu yana, Trabzon’daki hayat standardı hiçbir zaman daha iyiye gitmedi” diyen Erkan,
“Antidepresan kullanım oranları arttı. İnsanlar cinnet geçiriyor. Bu şehirdeki gerçekleri görmektense hikaye anlatmak, halkı kandırmak artık kabul edilemez” diye ekledi.
Mühendislerin ve Doktorların Yurt Dışına Göçü
Erkan, Trabzon'dan göç edenlerin yalnızca sıradan vatandaşlar değil, aynı zamanda mühendisler ve doktorlar da olduğunu vurgulayarak,
“Bildiğim kadarıyla sizin doktor oğlunuz bile Almanya’da çalışmak için hazırlık yapıyor. Başkanın kendi oğlu bile artık Trabzon’da, Türkiye’de çalışmak istemiyor. Bu ülkeyi ne hale getirdiğinizi başka türlü nasıl anlatalım? Keza aynı şekilde benim mühendislik okuyan kızım yurtdışında çalışmak istiyor. Neden? Neden çocuklarımız bu ülkede, bu şehirde çalışmak istemiyor? 450 milyar para ile yeni modern bir şehir kurulurdu. 450 milyarı nereye harcadınız? Hayal edilemeyecek hizmetler yaptık diyorsunuz? Ne yaptınız? Yaptıysanız neden kendi oğlun başta olmak üzere insanlar bu şehri derk ediyor? Derk edemeyenlerde buradan gitmenin hayallerini kuruyor. Sezgin başkana tavsiyem biraz gerçeklerle yüzleşmesidir. Trabzon’un arka sokaklarına girmesi, halkın yaşadığı dramları görmesidir. Hiç araştırdınız mı Trabzon’da kaç kişi antidepresan kullanıyor sayın başkan? 2002’de kaç kişi kullanıyordu şimdi kaç kişi kullanıyor. Millet cinnet geçiriyor başkan uçtuk diyor. Akıl alır gibi değil. Tamam arkadaşım il başkanısın. Partini savunacaksın ama gerçekleri de göreceksin. Bazen öz eleştiride yapabileceksin. Milletin aklıyla alay etmemek lazım. Siyaseti yalanlar üzerine değil gerçekler üzerine, hakikat üzerine yapmak lazım” ifadelerini kullandı.