Anasayfa
  • Dünya
  • Spor
  • Yaşam
  • Güncel
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Ara
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. ENFLASYONU DEĞİL TÜİK'İ KONTROL ALTINA ALDILAR
Güncel
Yayınlanma: 12 Eylül 2021 - 13:28
Güncelleme: 23 Aralık 2022 - 10:11

ENFLASYONU DEĞİL TÜİK'İ KONTROL ALTINA ALDILAR

A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ENFLASYONU DEĞİL TÜİK’İ KONTROL ALTINA ALDILAR
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi “Enflasyonu değil, TÜİK’i kontrol altına aldılar.” dedi.

Örs, yaptığı açıklamada TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına halkın inanmadığını ve kuruma olan güvenin kaybolduğunu ifade etti.

TÜİK’İN ENFLASYONU İLE MİLLETİN ENFLASYONU FARKLI

Örs açıklamasında TÜİK'in verilerinin tartışmalı olduğunu belirterek, “Türkiye İstatistik Kurumu her ay belirli periyotlarla ekonomik göstergeleri açıklıyor. Bu göstergeler içerisinde en tartışmalı olanların başında enflasyon, işsizlik ve büyüme verileri geliyor. İktidar TÜİK verileri üzerinden, ‘enflasyon düşüyor, işsizlik azalıyor, Türkiye büyüyor’ algısı yaratmaya çalışıyor ama halk buna inanmıyor, çarşı, pazar öyle söylemiyor. Milletin TUİK'e güveni kalmamış. İYİ Parti olarak başta Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener olmak üzere il il, ilçe ilçe Türkiye’yi dolaşıyor esnaf ve vatandaşlarımızla konuşuyor, onların talep ve şikayetlerini dinliyoruz. TÜİK’in enflasyonu ile milletin enflasyonu farklı. Vatandaş diyor ki; ‘fiyatlar her gün yükseliyor, geçim zorlaşmaktan öte imkansız hale geldi. Geçen yıl 100 TL ile iyi kötü bir şeyler alabiliyorduk ama bu yıl aynı şeyleri almak için cebe 200 TL koymak gerek. Her şey ateş pahası olmuş. Enflasyon televizyonlarda anlatıldığı gibi değil, geçinemiyoruz. Okula başlayan çocuğumuzun ihtiyaçlarını temin edemiyoruz. Kiramızı ödeyemiyor, faturalarımızı yatıramıyoruz’.

ENFLASYONU DEĞİL TÜİK’İ KONTROL ALTINA ALDILAR

Maalesef iktidar sahipleri bu sese kulak vermiyor, umursamıyor bile. Güç zehirlenmesi bütün organizmayı sarmış, ‘ceketimi koysam seçtiririm’ havasındalar. Farkında olmadıkları bir şey var: O devir kapandı. Türkiye’nin her yerinde millet, iktidarın yanlış politikalarından şikayetçi. Önceden sorunları kulağımıza söyleyenler, bugün meydanlarda haykırıyor. TÜİK’in enflasyonu %19.25 olarak açıklandı ama Milletin enflasyonu %40’lardan yukarı. Anlaşılan o ki; İktidar enflasyonu kontrol altına alamayınca, TÜİK’i kontrol altına aldı” dedi.

ENFLASYON SAKLANAMAYACAK BOYUTLARDA

Örs, enflasyonun artık TÜİK tarafından saklanamayacak boyutlara geldiğini söyleyerek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi “TÜİK’in son açıkladığı rakamlara bakıyoruz. Enflasyon Ağustos’ta yüzde 1,12 artarken, yıllık bazda yüzde 19,25 oldu. Ağustos ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 15,78, yurt içi üretici fiyatları yüzde 31,34 arttı. Artık TÜİK bile acı tabloyu saklayamıyor. Bir başka hususa da dikkatleri çekmek isterim. Sayın Cumhurbaşkanı da bir kaç gün önce Kahramanmaraş’ta yaptığı konuşmada enflasyondaki yüksekliğe ve hayat pahalılığına vurgu yaparak ‘inşallah enflasyonu en kısa sürede kontrol altına alarak, raflardaki, tezgahlardaki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz’ dedi. Biz ‘enflasyon aldı başını gitti, pahalılık arttı, millet geçinemiyor!’ dediğimizde bizi felaket tellallığı ile suçlayan, trolleri vasıtasıyla olmadık karalama kampanyaları yapanlar inşallah utanır ve bizim söylediklerimize kulak verip, ders alırlar. İYİ Parti olarak biz, milletin sesi olmaya devam edeceğiz; milletin talep ve şikayetlerinin her platformda takipçisi olacağız.”

2021/09/12/33257-0.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Diyarbakır’da okul servisinde silahlı saldırı: 2 öğrenci yaralı
Diyarbakır’da okul servisinde silahlı saldırı: 2 öğrenci yaralı
Antalya’daki cinayetin şüphelisi yakalandı
Antalya’daki cinayetin şüphelisi yakalandı
Çanakkale – Mendirek ayağında mahsur kalan kedi kurtarıldı
Çanakkale – Mendirek ayağında mahsur kalan kedi kurtarıldı
Denetimden kaçarken aracıyla 2 polise çarptı, 1 promil alkollü çıktı
Denetimden kaçarken aracıyla 2 polise çarptı, 1 promil alkollü çıktı
Son Haberler
Foça'daki o taşlar müzeye taşınacak
Foça'daki o taşlar müzeye taşınacak
Diyarbakır’da okul servisinde silahlı saldırı: 2 öğrenci yaralı
Diyarbakır’da okul servisinde silahlı saldırı: 2 öğrenci yaralı
OSB çalışanlarına yerinde tanıtım!
OSB çalışanlarına yerinde tanıtım!
Karadeniz’den gelen lezzet mucizesi: Bir kaşık alınca vazgeçemeyeceksiniz! Karadeniz usulüyle fasulye tarifi mest ediyor
Karadeniz’den gelen lezzet mucizesi: Bir kaşık alınca vazgeçemeyeceksiniz!...
Gök gürültüsüyle geliyor: Meteoroloji resmen duyurdu! Sağanak kuzeyi, toz fırtınası Güneydoğu’yu vuracak
Gök gürültüsüyle geliyor: Meteoroloji resmen duyurdu! Sağanak kuzeyi,...
ÇEVRE KOMİSYONU BAŞKANI YANGIN MAHALLİNE NEDEN GİTMİYOR?
ÇEVRE KOMİSYONU BAŞKANI YANGIN MAHALLİNE NEDEN GİTMİYOR?

ninjahere
Ana Sayfa
Dünya
Spor
Yaşam
Güncel
Eğitim
Teknoloji
Sağlık
Ekonomi
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Arşiv
Hava Durumu
  • Asayiş
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

ninjahere