İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu sabah polis tarafından gözaltına alındı.Gözaltı kararının, İmamoğlu’nun üniversite diplomasının iptal edilmesinin hemen ardından gelmesi dikkat çekti.
Polis Operasyonu ve Gözaltı Süreci
İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon kapsamında, İmamoğlu’nun yanı sıra iş insanları ve gazeteciler de dahil olmak üzere yaklaşık 100 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
Polis ekipleri sabah erken saatlerde İmamoğlu’nun evine gelerek detaylı bir arama gerçekleştirdi.Ardından, İmamoğlu resmi işlemler için emniyete götürüldü.
İmamoğlu’nun Diplomasının İptali ve Siyasi Etkileri
İmamoğlu’nun gözaltına alınmasından bir gün önce İstanbul Üniversitesi tarafından üniversite diplomasının iptal edilmesi gündeme gelmişti.Bu karar, İmamoğlu’nun gelecekteki siyasi kariyerini etkileyebilecek önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
Muhalefet ve Kamuoyundan Tepkiler
Gözaltı kararının ardından muhalefet partileri ve sivil toplum kuruluşları duruma sert tepki gösterdi. CHP liderleri, bu gelişmeyi siyasi baskının bir sonucu olarak nitelendirirken, uluslararası insan hakları örgütleri de olayla ilgili endişelerini dile getirdi.Sosyal medyada ise #Ekremİmamoğlu etiketi altında binlerce paylaşım yapıldı.