Anasayfa
  • Dünya
  • Spor
  • Yaşam
  • Güncel
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Ara
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. DKİB Başkan Vekili Gürdoğan, "Türkiye markasına katkı sağlayacağız"
Güncel
Yayınlanma: 06 Ekim 2022 - 08:57
Güncelleme: 21 Aralık 2022 - 11:07

DKİB Başkan Vekili Gürdoğan, "Türkiye markasına katkı sağlayacağız"

A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
DKİB Başkan Vekili Gürdoğan,
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon’da organize edilen ihracat toplantısını değerlendirdi.

Gürdoğan, Trabzon’da yapılan organizasyonda Trabzon’daki ihracatçıların önemini bir kez daha gösterdiklerini söyledi. Gürdoğan amaçlarının bu ihracatçıları onore ve motive etmek olduğunu sözlerine ekledi. Gürdoğan şunları söyledi: “Trabzon’da yapılan organizasyon, her şeyden önce Türkiye’nin ve Trabzon’un bir kez daha Ukrayna- Rusya savaşından dolayı öneminin arttığının en büyük göstergesi. Bugün Trabzon’da her şeyden önce olmayan bir şey oldu. Trabzon’un emek verip 20 senede marka olmuş ülke çapında ki markaların bazılarının dünyaya açıldığını da gördük. MEKAP ve Hekim Holding gibi… Dolayısıyla bu isimlerin onore ve motive edilmesi noktasında güzel bir organizasyon yaptık. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin stratejik bir yer olduğunu ve özellikle bu Rusya- Ukrayna savaşının Türkiye için fırsatlar yaratabileceğini, izlediği tarafsızlık politikasının da çok yerinde olduğunu ortaya koymuş olduk. Çünkü bunu niye gözlemledik? Her gelen, Sayın Bakanımızın anlattıkları ve Bakan yardımcılarının söylediklerinden. Çünkü Romanya ve Ukrayna üzerinden Belarus’a gidiş hatları kapalı olduğu için Doğu Karadeniz’in bu hatlar üzerinden çıkışlar ve Ro-Ro taşımacılığı çok önem arz ettiğini, bizi yönetenler siyasilerimiz de görmüş oldu. Bizim Ro-Ro taşımacılığına ve buna bağlı olarak da yeni alternatif hatlar olsun, buna bağlı olarak da yeni ticaret alanları açmak için Asya pazarına ulaşmamız gerektiğini ve özellikle Rusya’daki demir yoluna entegre olmamız ve %65 kullanım alanı olması lazım. Demir yolundaki fay almamız lazım. Yeni İpekyolu’na da bağlanması gerektiğinin en büyük göstergesi oldu. Ayrıca bizim daha önceden söylediğimiz kümelenme modeliyle eski tersane alanında yapılacak olan, Bakanlığın dahi yeni bir yapılanması var. Devlet destekleri var. Biz, balıkçılara da onu yakında tekrardan güncelleyip bakanlığın vereceği desteklerle, orada yeni bir depolama işleme ve soğuk hava depoları ihya edip, tek elden tüm balığın küçük üreticiyle büyük üreticiyi aynı o sistem içine entegre ederek Türkiye’nin bir marka olmasını sağlayacağız.” dedi.

2022/10/06/56691-0.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Diyarbakır’da okul servisinde silahlı saldırı: 2 öğrenci yaralı
Diyarbakır’da okul servisinde silahlı saldırı: 2 öğrenci yaralı
Antalya’daki cinayetin şüphelisi yakalandı
Antalya’daki cinayetin şüphelisi yakalandı
Çanakkale – Mendirek ayağında mahsur kalan kedi kurtarıldı
Çanakkale – Mendirek ayağında mahsur kalan kedi kurtarıldı
Denetimden kaçarken aracıyla 2 polise çarptı, 1 promil alkollü çıktı
Denetimden kaçarken aracıyla 2 polise çarptı, 1 promil alkollü çıktı
Son Haberler
Foça'daki o taşlar müzeye taşınacak
Foça'daki o taşlar müzeye taşınacak
Diyarbakır’da okul servisinde silahlı saldırı: 2 öğrenci yaralı
Diyarbakır’da okul servisinde silahlı saldırı: 2 öğrenci yaralı
OSB çalışanlarına yerinde tanıtım!
OSB çalışanlarına yerinde tanıtım!
Karadeniz’den gelen lezzet mucizesi: Bir kaşık alınca vazgeçemeyeceksiniz! Karadeniz usulüyle fasulye tarifi mest ediyor
Karadeniz’den gelen lezzet mucizesi: Bir kaşık alınca vazgeçemeyeceksiniz!...
Gök gürültüsüyle geliyor: Meteoroloji resmen duyurdu! Sağanak kuzeyi, toz fırtınası Güneydoğu’yu vuracak
Gök gürültüsüyle geliyor: Meteoroloji resmen duyurdu! Sağanak kuzeyi,...
Filistin teslim olmadı!
Filistin teslim olmadı!

ninjahere
Ana Sayfa
Dünya
Spor
Yaşam
Güncel
Eğitim
Teknoloji
Sağlık
Ekonomi
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Arşiv
Hava Durumu
  • Asayiş
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

ninjahere