Başkan Kaya, Mahalle İftarında Vatandaşlarla Buluştu
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Yenicuma ve Boztepe mahalle sakinleriyle iftar programında buluştu. “Ramazan’ın ruhunu mahallelerimizde yaşıyoruz” dedi.
Ortahisar Belediyesi, Ramazan’ın manevi atmosferini yaşatmak ve toplu iftar kültürünü sürdürmek amacıyla düzenlediği mahalle iftarlarına devam ediyor.Bu kapsamda, Yenicuma ve Boztepe mahallelerinde kurulan iftar sofrasında vatandaşlarla bir araya gelen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.
Yenicuma ve Boztepe’de Geniş Katılımlı İftar Programı
Yenicuma ve Boztepe mahalleleri arasındaki Halk Ekmek büfesinin bulunduğu alanda düzenlenen iftar programına, Başkan Ahmet Kaya’nın yanı sıra CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, CHP Gençlik Kolları MYK Üyesi Oğulcan Çavuşoğlu, belediye başkan yardımcıları, ORBEL Genel Müdürü Celal Akaç, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.Vatandaşlarla tek tek selamlaşan Başkan Kaya, Ramazan ayının birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiğini belirterek şunları söyledi:“Vatandaşlarımızla aynı sofrada bulunmanın, aynı ekmeği bölüşmenin huzurunu yaşıyoruz. Kalabalık iftar sofralarının çok ayrı bir güzelliği var. Bu akşam, bu güzellikleri hep birlikte paylaşıyoruz.”
Mahalle Sakinlerinden Başkan Kaya’ya Teşekkür
İftar programına yoğun ilgi gösteren mahalle sakinleri, Başkan Kaya’ya mahallelerinde ilk kez böyle bir etkinlik düzenlendiğini belirterek teşekkür etti.Başkan Kaya ise, mahalle iftarlarının temel amacının komşuluk bağlarını güçlendirmek ve Ramazan’ın manevi atmosferini paylaşmak olduğunu ifade etti.“Bizim amacımız, mahalledeki vatandaşlarımızın bir araya gelmesini, kaynaşmasını sağlamak. Ramazan, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel yaşandığı aylardan biri. Bu akşam sizlerle birlikte bu güzel ortamı paylaşıyor olmaktan mutluluk duyuyorum.”
Mahalle İftarları Devam Ediyor
Ortahisar Belediyesi’nin mahalle iftarları, yarın akşam İskenderpaşa Mahallesi’nde düzenlenecek programla devam edecek. Belediye yetkilileri, Ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde iftar organizasyonları düzenleyerek vatandaşlarla bir araya gelmeye devam edeceklerini belirtti.