Eğitim
Yayınlanma: 25 Temmuz 2024 - 16:42
Güncelleme: 25 Temmuz 2024 - 16:48
KTÜ ve Trabzon Üniversitesi'nden Siber Güvenlik İş Birliği
DOKA, KTÜ ve Trabzon Üniversitesi, Siber Vatan Programı kapsamında siber güvenlik eğitimi için iş birliği protokolü imzaladı. Programla uzmanlar yetiştirilecek.
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ve Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’nun katılımıyla imza törenleri gerçekleşti.
DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar, programın Türkiye'nin siber güvenlik uzmanı ihtiyacını karşılamayı ve inovatif fikirlerin ürün veya hizmete dönüşmesini amaçladığını belirtti.
Akpınar, Siber Vatan Programı ile ilgili olarak “Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı ülkemizin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması hedefine yönelik olarak üniversitede öğrenim gören öğrencilerin Dijital Teknolojiler.Siber Güvenlik ve Yazılım alanlarında istihdam edilmesine katkı sağlamak.İnovatif fikirlerin ürün veya hizmete dönüşmesini sağlamak ve tekno-girişimcilik konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yürütülecek.Doğu Karadeniz Bölgesi’nde ilk kez Trabzon’da uygulanacak olan program kapsamında Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi’nin farklı bölümlerinde öğrenim gören lisans düzeyindeki öğrencilere siber güvenlik eğitimleri verilecek.Program kapsamında, KTÜ ve Trabzon Üniversitesi öğrencilerine dijital teknolojiler, siber güvenlik ve yazılım alanlarında eğitimler verilecek ve istihdam fırsatları sağlanacak.
İlginizi Çekebilir