Çataltepe Şehitliği'nde Anma Programı
1916 Osmanlı-Rus Savaşı'nda şehit olan askerlerin bulunduğu Maçka ilçesi Çataltepe Şehitliği'nde anma programı gerçekleştirildi. Şehitler dualarla yad edildi.

Anma Programına Yoğun Katılım
Osmanlı-Rus Savaşı'nda şehit olan askerlerin bulunduğu Maçka Çataltepe Şehitliği’nde, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Maçka Belediyesi ve Çataltepe Şehitleri Derneği tarafından organize edilen anma programı geniş katılımla gerçekleşti. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Arsin Kaymakamı Ömer Sirkeci, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Maçka Galyan Çataltepe Şehitliği Derneği Başkanı Ali Himmet İskenderoğlu, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Ahmet Tezcan, Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeref İşler, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlere Dualar ve Cuma Namazı
Şehitliğe dev bir Türk bayrağı taşıyarak yürüyen kalabalık, yapılan duaların ardından cuma namazı kıldı. Şehitler için edilen dualar ve kılınan namaz ile anma programı manevi bir atmosferde geçti.
Şehitlerimize Minnet Borcumuz Var

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, “Vatanımız için canını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Bugün bu topraklarda özgürce yaşıyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmak ve kahraman şehitlerimizi unutturmamak hepimizin görevidir” diye konuştu.
Çataltepe Şehitliği'nde 450 Şehit İddiası

Çataltepe Şehitliği’nde resmi kayıtlara göre 70 şehit bulunuyor ancak bölgede yaşayanlar, burada 450 şehidin olduğunu iddia ediyor. Bu iddia, şehitliğin ve anma programlarının önemini bir kez daha ortaya koyuyor.
