Bakan Adil Karaismailoğlu; '' Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de çoğunluğu Cumhur İttifakı’na vererek bize ve ittifakımıza güvendiğini, inandığını, geleceğini burada gördüğünü teyit etti. 14 Mayıs’ta millî bağımsızlığımız için, bölünmez bütünlüğümüz için, ülkemizin refahı için sandıklara koşan Trabzonlu hemşehrilerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Vatan sevgisi, vatandaşlık bilinci son derece yüksek olan Trabzon, bir kez daha Cumhurbaşkanı’mızın ve Cumhur İttifakı’nın yanında olduğunu gösterdi.'' dedi.
Güney Çevre Yolu, Trabzon şehir merkezini güneyden çevreleyecek şekilde, Çarşıbaşı- Akçaabat Devlet Yolu Ayrımı ile Arsin Devlet Yolu arasında inşa etmeye başladık. Üç Kısım hâlinde hayata geçireceğimiz çevre yolunun ilk aşaması olan 16,5 km uzunluğundaki 1. kısmında yapım çalışmalarına başlamıştık. Gördüğünüz üzere şu anda Güney Çevre Yolu’muzun Karadeniz Sahil Yolu’ndan ayrıldığı proje başında T-1 Tüneli portaline ulaşabilmek için kazı ve destek çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu ilk kısım Akçakale’den ayrılıp, mevcut sahil yolunun güneyinden, Kavaklı ve Düzköy’ün kuzeyinden geçerek Sera Gölü Kavşağı’nda son bulacak. Sera Gölü Kavşağı’ndan Karadeniz Sahil Yolu’nun Yıldızlı Yonca Kavşağı’na ve Kanuni Bulvarı’na bağlanacak. Birinci Kısımda toplam uzunluğu 14,5 km olan 7 çift tüp tünel ve 968 metre uzunluğunda 7 viyadük bulunuyor. Çevre yolunun 16,5 ile 22,5 km’leri arasında kalan 6 km’lik tünel 2. Kısmındaysa; toplam 4.550 metre uzunluğunda 2 çift tüplü tünel ile 380 metrelik 2 viyadük; 22,5 ile 44 km’leri arasında kalan 21,5 km’lik3. Kısmındaysa toplam 16.840 metre uzunluğunda 6 çift tüplü tünel ve 750 metrelik 5 viyadük yer alacak. Özetle, 44 km’den oluşan Güney Çevre Yolu’nun 36 km’si 15 tünelle, 2 km’si ise 14 viyadükle geçilecek. Proje sayesinde; Karadeniz Sahil Yolu’nun Akçaabat-Arsin arasında kalan kesiminde şehir içi ve transit trafiği birbirinden ayıracağız. Ulusal ve uluslararası trafiğin çevre yolu üzerinden hızlı ve kesintisiz ulaşımını tesis edeceğiz. Sahil kesimindeki yoğunluğun azaltılmasıyla da kentte her yöne maksimum trafik erişilebilirliği sağlayacağız. Araçların egzoz emisyonunu da azaltarak şehir geçişindeki hava kirliliğinin önüne geçeceğiz. Trabzon’un sanayi ticaret ve turizm faaliyetlerini arttıracağız. Ayrıca, Trabzon’un sanayi, ticaret ve turizm faaliyetlerini artıracak proje ile bölgenin kalkınmasına katkı sunacağız.'' ifadelerinde bulundu.
SIRADA 28 MAYIS’TA YAZACAĞIMIZ DESTAN VAR!
Bakan Adil Karaismailoğlu ''Biliyorsunuz AK Parti hükûmetleri vakit kaybetmeyi sevmez. Milletine, ülkesine hizmet için bir dakikayı bile boşa harcamaz. Biz de seçim sonrasında hiç hız kaybetmeden Trabzon’un geleceğinin, projelerimizin, işlerimizin peşine düştük. Güney Çevre Yolu’nun temelini 1 Mayıs’ta yine sizlerle birlikte atmıştık. Doğu Karadeniz’in en büyük kenti konumundaki Trabzon’umuzun şehir içi ve transit trafiğini düzenlemek için projelendirdiğimiz Güney Çevre Yolu toplam 44 km uzunluğunda. 31 metre genişliğinde, 2x3 şeritli, bölünmüş yol standardında yapacağız.Güney Çevre Yolu, Trabzon şehir merkezini güneyden çevreleyecek şekilde, Çarşıbaşı- Akçaabat Devlet Yolu Ayrımı ile Arsin Devlet Yolu arasında inşa etmeye başladık. Üç Kısım hâlinde hayata geçireceğimiz çevre yolunun ilk aşaması olan 16,5 km uzunluğundaki 1. kısmında yapım çalışmalarına başlamıştık. Gördüğünüz üzere şu anda Güney Çevre Yolu’muzun Karadeniz Sahil Yolu’ndan ayrıldığı proje başında T-1 Tüneli portaline ulaşabilmek için kazı ve destek çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu ilk kısım Akçakale’den ayrılıp, mevcut sahil yolunun güneyinden, Kavaklı ve Düzköy’ün kuzeyinden geçerek Sera Gölü Kavşağı’nda son bulacak. Sera Gölü Kavşağı’ndan Karadeniz Sahil Yolu’nun Yıldızlı Yonca Kavşağı’na ve Kanuni Bulvarı’na bağlanacak. Birinci Kısımda toplam uzunluğu 14,5 km olan 7 çift tüp tünel ve 968 metre uzunluğunda 7 viyadük bulunuyor. Çevre yolunun 16,5 ile 22,5 km’leri arasında kalan 6 km’lik tünel 2. Kısmındaysa; toplam 4.550 metre uzunluğunda 2 çift tüplü tünel ile 380 metrelik 2 viyadük; 22,5 ile 44 km’leri arasında kalan 21,5 km’lik3. Kısmındaysa toplam 16.840 metre uzunluğunda 6 çift tüplü tünel ve 750 metrelik 5 viyadük yer alacak. Özetle, 44 km’den oluşan Güney Çevre Yolu’nun 36 km’si 15 tünelle, 2 km’si ise 14 viyadükle geçilecek. Proje sayesinde; Karadeniz Sahil Yolu’nun Akçaabat-Arsin arasında kalan kesiminde şehir içi ve transit trafiği birbirinden ayıracağız. Ulusal ve uluslararası trafiğin çevre yolu üzerinden hızlı ve kesintisiz ulaşımını tesis edeceğiz. Sahil kesimindeki yoğunluğun azaltılmasıyla da kentte her yöne maksimum trafik erişilebilirliği sağlayacağız. Araçların egzoz emisyonunu da azaltarak şehir geçişindeki hava kirliliğinin önüne geçeceğiz. Trabzon’un sanayi ticaret ve turizm faaliyetlerini arttıracağız. Ayrıca, Trabzon’un sanayi, ticaret ve turizm faaliyetlerini artıracak proje ile bölgenin kalkınmasına katkı sunacağız.'' ifadelerinde bulundu.