Anasayfa
  • Dünya
  • Spor
  • Yaşam
  • Güncel
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Ara
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. DİKİB Başkanı Gürdoğan: "Trabzon'a bir kuyumcukent'in yapılmaması büyük bir eksikliktir"
Güncel
Yayınlanma: 25 Nisan 2023 - 12:32
Güncelleme: 26 Nisan 2023 - 11:45

DİKİB Başkanı Gürdoğan: "Trabzon'a bir kuyumcukent'in yapılmaması büyük bir eksikliktir"

DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon yereline Kuyumcukent üzerinden eleştirilerde bulundu

A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
DİKİB Başkanı Gürdoğan:
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon’da Kuyumcukent olmaması nedeniyle tepki gösterdi. “Hasırı, burma bileziği ve telkârisi ile dünya markası olan Trabzon’a, bir Kuyumcukent’in yapılmaması büyük bir eksikliktir, kuyumculuk sektörünü yok etmektir.” diyen Başkan Gürdoğan, Trabzon’a acilen kuyum imalat merkezi açılması gerektiğini söyledi.

“Trabzon’da kuyumculuk sektörünün önemi bilinmiyor”

Trabzon’un hasır ve burma bilezik alanında marka olduğunu söyleyen Başkan Ahmet Hamdi Gürdoğan, turistleri bölgeye çekecek yatırımlar yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Kuyumculuk alanında Hasır, Burma Bileziği ve telkârisi ile marka haline gelen Trabzon ilimizde, kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren firmaların bir arada olacağı, tasarım ve imalat yanında, gelen turistlerin de ziyaret ederek alışveriş yapabilecekleri modern bir yapıda olacak Kuyumcukent ivedilikle Trabzon’a kazandırılmalıdır. Yıllardır şehrin en büyük eksikliği olan bu yapının özellikle son yıllarda yoğun turist alan Trabzon’da Pazarkapı Sahil kesiminde gayet modern bir tasarımda ve Şelçuklu mimarisi stilinde, turistlerin uğrak yeri olacak ve kuyum sektör mensuplarının bir arada olacağı kümeleme modeli ile sektörü daha üst segmente taşıyacak ve firmaların da ihracata yönelmesine katkı sağlayacak, içinde üretim alanları, ayar evi, taş kesim merkezi, taş tasarım merkezi ve satış mağazaları ile sosyal tesislerin yer alacağı örnek bir yapıda olacak Kuyumcukent yatırımına bir an önce başlanarak, Trabzon’a vizyon katacak bu projenin öncelikle yapımına başlanılması büyük aciliyet arz etmektedir.” ifadelerini kullandı.

“KUYUMCULUK SEKTÖRÜNÜN ÖNEMİ BİLİNMİYOR"

Trabzon’un kuyumculuk alanındaki başarısının kentteki yerel yönetimler tarafından anlaşılamadığını ifade eden Başkan Gürdoğan, “Trabzon’daki Kuyumculuk sektörünün başarısı tüm Türkiye genelinde bilinmesine rağmen, maalesef Trabzon ilimizdeki yerel aktörler bu sektörün önemini görmemekte, sahil kesiminde bir kapalı çarşı mimarisinde böyle bir yapıyı Trabzon’a kazandırmak yerine, Pazarkapı sahil kesiminin, şehrin en gözde yerinin, mimari tarzı hiç göze hoş gelmeyen, Trabzon halkının kümes olarak tabir ettiği işportacı dükkanları ile yok edilmesi, sözüm ona turizmle ön plana çıkarılmaya çalıştıkları şehrin imajına yakışmamakta, Trabzon’un köklü tarihi mimari kültürü ile uyuşmayan yapılaşmalar Trabzon’u kent vizyonundan uzaklaştırmaktadır. Katma değeri yüksek bir sektör olan ve markası ile dünya kuyumculuk sektöründe adından söz ettiren Trabzon’un bu değerinin yerel aktörlerce de görülerek, hak ettiği değere kavuşturulması gerekmektedir.” diye konuştu.

“TRABZON’DA KENT VİZYONU YOK”

Trabzon’daki binaların mimari açıdan yetersiz olduğunu, vizyonsuz ve ihtiyaç dışı yapılarla kentin sahil kesiminin yok edildiğini söyleyerek duruma tepki gösteren Başkan Ahmet Hamdi Gürdoğan, “Trabzon’a komşu şehirler son derece modern mimari yapılarla şehirlerine vizyon kazandırırken, Trabzon’un; mimari görselliği olmayan, şehre hiçbir vizyon katmayan ve şehrin ihtiyacı olmayan yapılarla sahil kesiminin yok edilmesi, Trabzon ilimizi maalesef kent vizyonundan uzaklaştırmaktadır. Bunun için Trabzon halkı; Milletvekillerimizden, yerel idarecilerden Trabzon’a vizyon katacak Kuyumcukent yatırımının ivedilikle Trabzon’a yakışır bir Selçuklu mimarisi stilinde Trabzon ilimize kazandırılmasını talep etmektedir.” açıklamasında bulundu.

2023/04/25/ahmet-hamdi-gurdogan.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
49-50-57-59 yaş üstüne müjde! 1999-2008 arası SGK girişi olanlara EYT şartsız erken emeklilik
49-50-57-59 yaş üstüne müjde! 1999-2008 arası SGK girişi olanlara EYT şartsız erken emeklilik
Taşeron çalışanlara kadro ve erken emeklilik müjdesi: 7200 prim günü tamamlayan herkes kazanacak!
Taşeron çalışanlara kadro ve erken emeklilik müjdesi: 7200 prim günü tamamlayan herkes kazanacak!
Adana’da orman yangını
Adana’da orman yangını
Kayseri’de traktör uçuruma yuvarlandı: 2’si ağır 8 yaralı
Kayseri’de traktör uçuruma yuvarlandı: 2’si ağır 8 yaralı
Son Haberler
Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski
Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski
Karaman’da kaybolan 2 yaşındaki bebek, 12 saat sonra bulundu
Karaman’da kaybolan 2 yaşındaki bebek, 12 saat sonra bulundu
BtcTurk GameFest Offline Finalleri, 27-28-29 Haziran’da ESA Arena’da
BtcTurk GameFest Offline Finalleri, 27-28-29 Haziran’da ESA Arena’da
Emeklilere Ek Destek Ziraat Bankası’ndan! Büyük Jest: Faizsiz 3 Maaş Kredi Müjdesi!
Emeklilere Ek Destek Ziraat Bankası’ndan! Büyük Jest: Faizsiz 3 Maaş...
Garanti BBVA 30.000 TL’yi cebinize koyuyor! 30 Haziran’a kadar başvuranlara anında ödenecek
Garanti BBVA 30.000 TL’yi cebinize koyuyor! 30 Haziran’a kadar başvuranlara...
Trabzon şehir hastanesinde flaş gelişme! O tarihte hizmete açılıyor!
Trabzon şehir hastanesinde flaş gelişme! O tarihte hizmete açılıyor!

Ana Sayfa
Dünya
Spor
Yaşam
Güncel
Eğitim
Teknoloji
Sağlık
Ekonomi
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Arşiv
Hava Durumu
  • Asayiş
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.