Anasayfa
  • Dünya
  • Spor
  • Yaşam
  • Güncel
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Ara
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. Kamu görevlilerine yapılan şiddet için Trabzon'dan tepki!
Güncel
Yayınlanma: 26 Ocak 2023 - 12:56
Güncelleme: 26 Ocak 2023 - 14:15

Kamu görevlilerine yapılan şiddet için Trabzon'dan tepki!

Trabzon'da kamu görevlilerine yapılan şiddet için eylem yapıldı.

A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Trabzon Sosyal Güvenlik Kurumu önünde Türk Büro-Sen şube başkanı Emine Kablan açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda Kamu görevlilerine yapılan saldırılara, bir yenisi de Sosyal Güvenlik il Müdürlüğünde, Şube Başkanı Yardımcısı ile üyemiz servis şefine yönelik, küfürlü ve fiziksel saldırı meydana gelmiştir. Kamu görevlileri, devletin kamu hizmetlerini, devlet adına vatandaşa sunan, kamu hizmetlerini yerine getiren insandır. Ancak; son zamanlarda kamu görevlilerine yapılan saldırıların sayısı ve dozajı göz önüne alındığında, kamu görevlisi, kamu hizmeti verme görevi yanında, vatandaşın stresini attığı, ruhsal ve fiziksel rahatlama aracı haline dönüşmüştür.

Saldırıya uğrayan kamu görevlileri, bir yandan fiziki ve ruhsal yönden mağduriyet yaşarken, diğer yanda soruşturma ve kovuşturma aşamasında yalnız kalmakta, kendini yalnız hissetmektedir. Halbuki, Kamu görevlisine kalkan el, onun temsil ettiği devlete kalkmış, kamu görevlisine yapılan küfür ve hakarete varan davranışlar, kamu görevlisi nazarında onu temsil eden Devlete yapılmış demektir.

Kamu görevlileri, ruhsal ve psikolojik gelişmelerini tamamlamamış olanların Şamar Oğlanı değildir. Bu nedenle kamu görevlilerine yapılan saldırılara karşı uygulanan cezaların artırılması, caydırıcılığı artıracak, vatandaşa kamu hizmeti vermekten başka amacı bulunmayan kamu görevlilerinin mağdur edilmesini önleyecek diye düşünüyoruz.

Türkiye'de kamu çalışanlarına yönelik şiddet çözülmesi gereken temel meselelerden biridir. Bugün artık kamu çalışanları can güvenliklerinden yoksun bir şekilde hizmet üretmektedirler. Herkes evine akşam sağ salim gidebileceğinden endişelidir. Şiddet; ağır darp, bıçaklama ve silahlı saldırı gibi ölümle sonuçlanabilecek bir seviyeye çıkmıştır. Kısacası kamu çalışanlarının hayatı her dakika tehlike altındadır. Bunun için şiddete acil çözümler ve ağır yaptırımlar gereklidir. Çünkü şiddet durmak bir yana artarak devam etmesindeki en önemli neden etkin ve caydırıcı tedbirlerin hayata geçmemesidir.

EYT. 3600 ek gösterge gibi düzenlemelerin hayata geçirilmesi ile zor şartlar altınca cani pahasına büyük özveri ile çalışan fedakar SGK çalışanlarına karşı yapılan bu elim saldırıyı kınıyor, vatandaşlarımızdan mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan kamu çalışanlarına daha anlayışlı yaklaşmalarını rica ediyoruz.

Çirkin saldırıya maruz kalan Trabzon Şube Başkan Yardımcımız E. U. ve üyemiz servis şefi M.Z. ye geçmiş olsun diyor. Bu olaya sebep olanlar hakkında yetkili makamlar tarafından gerekli işlemlerin yapılmasını ve konunun takipçisi olduğumuzu ifade ediyoruz.

2023/01/26/kamu-gorevlilerine-yapilan-siddet-icin-trabzondan-tepki-3.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
49-50-57-59 yaş üstüne müjde! 1999-2008 arası SGK girişi olanlara EYT şartsız erken emeklilik
49-50-57-59 yaş üstüne müjde! 1999-2008 arası SGK girişi olanlara EYT şartsız erken emeklilik
Taşeron çalışanlara kadro ve erken emeklilik müjdesi: 7200 prim günü tamamlayan herkes kazanacak!
Taşeron çalışanlara kadro ve erken emeklilik müjdesi: 7200 prim günü tamamlayan herkes kazanacak!
Adana’da orman yangını
Adana’da orman yangını
Kayseri’de traktör uçuruma yuvarlandı: 2’si ağır 8 yaralı
Kayseri’de traktör uçuruma yuvarlandı: 2’si ağır 8 yaralı
Son Haberler
Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski
Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski
Karaman’da kaybolan 2 yaşındaki bebek, 12 saat sonra bulundu
Karaman’da kaybolan 2 yaşındaki bebek, 12 saat sonra bulundu
BtcTurk GameFest Offline Finalleri, 27-28-29 Haziran’da ESA Arena’da
BtcTurk GameFest Offline Finalleri, 27-28-29 Haziran’da ESA Arena’da
Emeklilere Ek Destek Ziraat Bankası’ndan! Büyük Jest: Faizsiz 3 Maaş Kredi Müjdesi!
Emeklilere Ek Destek Ziraat Bankası’ndan! Büyük Jest: Faizsiz 3 Maaş...
Garanti BBVA 30.000 TL’yi cebinize koyuyor! 30 Haziran’a kadar başvuranlara anında ödenecek
Garanti BBVA 30.000 TL’yi cebinize koyuyor! 30 Haziran’a kadar başvuranlara...
Trabzon’da çılgın sürücünün görüntüleri gündem oldu!
Trabzon’da çılgın sürücünün görüntüleri gündem oldu!

Ana Sayfa
Dünya
Spor
Yaşam
Güncel
Eğitim
Teknoloji
Sağlık
Ekonomi
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Arşiv
Hava Durumu
  • Asayiş
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.