Saadet Partisi Trabzon 9. Olağan İl Kongresi yapılıyor
Saadet Partisi 9. İl Kongresi, KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezinde başladı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongreye Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kamalak da katıldı.
Saadet Partisi 9. İl Kongresi, KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezinde başladı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongreye Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kamalak da katıldı. Kongreye ayrıca Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Gelecek Partisi İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İrfan Tiryaki, Zafer Partisi Başkan Yardımcısı Osman Bebek de Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Süleyman Pulat da katıldı.Saadet Partisi Genel İstişare Kurulu Üyesi Mustafa Kamalak "Mücahit Kamalak" sloganlarıyla salona girdi.Kongrenin açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Şakir Şahintaş, "Hakkı üstün tutanlar hoigeldiniz. Hakkı tavsiye edenler hoşgeldiniz. Kınayıcıların kınamalarına aldırmadan sebat edenler hoşgeldiniz. Davamızın az görünen kahramanları kadın kardeşlerimiz hoşgeldiniz. Mevsimin soğuduğu siyasetin ısındığı ortamda kongremizi gerçekleştiyoruz Rabbim hayırlı eylesin. Milli Görüş Hareketinin başladığı yıldan beri sabırla kararlılıkla yürütülen mücadelede yeni başarılar elde etmenin arefesindeyiz. Adaletin saraylarda arandığı bu dönemde Saadet Partisi yeniden iktidara gelmelidir. İsrail'in Filistin'i kan gölüne çevirdiği bu dönemde Saadet Partisi yeniden iktidara gelmelidir. Saadet Partisi her zaman uzlaşmanın öncüsüdür. Saadet Partisi'nin yeniden iktidara gelmesine ihtiyaç vardır. Güçlü ve yaygın kalkınma için Saadet Partisi mutlaka iktidara gelmelidir. Bu salon bize Saadet'in iktidara hazır olduğunu gösteriyor. Saatlerimizi iktidara hazırladık. Bu duygu ve düşüncelerle kongremizin hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.
DİVANDA YER ALAN İSİMLER
Açılış konuşmasının ardından Divan oluşturuldu. Divan Başkanlığına Mehmet Karaman, Divan Başkan Yardımcılığına Abdülmecit Pekmezci, Akın Demir, Mustafa Yılmaz ve Divan Katiliğine Ahmet Muratoğlu getirildi.
BÜTÜN SİYASİ PARTİLERLE OTURUR KONUŞURUZ
Divan Başkanı Mehmet Karaman, "Bundan kısa süre önce büyük kongremizi büyük bir coşkuyla Ankara'da yaptık. Burada da bu kongreyi coşkuyla yapacağız. Bu ülkeye hizmet etmek için siyasi parti kurmuş bütün kardeşlerimizle aynı masada oturur konuşuruz." ifadelerini kullandı. Ardından faaliyet raporu okunup onaylandı. 144 bin 353 lira gelir ve gider açıklanacak denk bütçe yaptıkları da bildirildi.
TEŞKİLATLARIN EMRİNDE OLACAĞIMA SÖZ VERİYORUM
Görevi Şahintaş'a devreden Cevat Kurt, "Bu muhalefte yaptığımız son il kongremiz. Partimiz bundan sonra kongrelerini inşallah iktidarda yapacak. Erbakan Hocamızın tabiriyle Milli Görüş de emeklilik yok. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da son nefese kadar cihat edeceğime, teşlatlarımızın emrinde olacağıma söz veriyorum. Yaşanılabilir bir Türkiye'nin inşası için bütün gücümüzle çalışacağız." ifadelerini kullandı. Ardından Kurt'a iki dönemdir yaptığı çalışmaları için plaket takdim edildi.
MİLLİ GÖRÜŞ SANCAĞI TRABZON'DA AYAĞA KALKACAKTIR
Genel İdare Kurulu Üyesi Ümit Çebi ise, "Trabzon'un Türk siyasetinde önemli bir yeri vardır. Erbakan Hocamın son toplantısını yaptığı yer Trabzon'dur. Milli Görüş sancağı Trabzon'da ayağa kalkacaktır." şeklinde konuştu.
KURTULUŞ KENDİMİZDE OLMALIDIR
YİK Üyesi Mustafa Kamalak, "Yeryüzünde o kutlu peygamberin bıraktığı kutlu iki emanetine sahip çıkan parti Saadet Partisi'dir. Veda hutbesinde 'İki emanetten birisi Kuran'ı Kerimdir. Diğeri ise Rasullullah'ın sünnetidir' Bu iki emanete parti olarak sahip çıkan tek parti Saadet Partisi'dir. Avrupan'ın Amerika'daki el atıp huzur getirdiği bir ülke var mı? O halde kurtuluş kendimizde olmalıdır. 'Bana ne Amerikan' derdi. Sincan'dan üzerimize tanklar yürütüldü. Büyük Birlik Partisi merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu yanımızda durdu. Namlusunu milli hükümete çeviren orduya selam duramam diyordu. Erbakan deyince çok hususu hatırlatmak lazım." şeklinde konuştu.Tek listeyle gidilen seçimde Şakir Şahintaş, yeni İl Başkanı oldu.SAADET PARTISi TRABZON İL BAŞKANLIGI 9. OLAĞAN KONGRESİİL YÖNETİM KURULU ÜYELERİASIL ÜYELER