Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Uzungöl'de açıklamalarda bulundu.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, Jandarma İl Komutanı Adem Şen ve Uzungöl dernek temsilcileri ile Muhtarı Mehmet Keleş katıldı.

Muhabirimiz Nurullah Cabri'nin en mutlu günü! Muhabirimiz Nurullah Cabri'nin en mutlu günü!

WhatsApp Image 2022-07-25 at 13.12.43

GÜVENLİK TEDBİRLERİNİ GÖZDEN GEÇİRDİK

Yaptığı açıklamada Vali Ustaoğlu, “Bugün bölgemizin en önemli turizm beldemizdeyiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Emniyet müdürümüz, STK temsilcilerimizle değerlendirme toplantısı yaptık. Uzungöl’ümüzde değerlendirme toplantısı yaptık. Burada turistlerimiz hoş vakit geçirebilmeleri adına güvenlik tedbirlerini gözden geçirdik.

SEZONUN EN YOĞUN GÜNLERİ

Uzungöl sezonun en yoğun günlerini yaşıyor. Turistlerimizin güvenli şekilde vakit geçirebilmeleriyle alakalı belediyemiz ve diğer kurumlarımızla değerlendirmelerimizi yaparak buradan güzel duygularla ayrılmalarını arzu ediyoruz.

GÜNLÜK 10 BİN ÜZERİNDE ARAÇ GİRİŞİ

Uzungöl’e günlük ortalama 10 bin günlük araç girişi yapılıyor. Toplam 10 binin üzerinde yatak kapasitesi ile Ağustos ayı sonuna kadar tamamen doluluk oranı yüzde yüze yakın zamanı geçiriyoruz.

WhatsApp Image 2022-07-25 at 13.12.44 (1)

2022 YILINDA 575 BİN ÜZERİNDE ARAÇ GİRİŞİ

2022 yılı Temmuz ayına kadar 575 binin üzerinde araç girişi oldu. 75 bini tur firmalarına ait.

YABANCI DÜŞMANLIĞI ARAP DÜŞMANLIĞINA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Bölgemizin en önemli cazibe merkezi olan Uzungöl’ün geçirdiği günler esnafımız ve ilimiz açısından önem arz ediyor. Buradaki turizm yoğunluğundan rahatsız olanlar var. Bunlara fırsat vermeme adına son dönemde ülkemizde oluşturulmaya çalışan yabancı düşmanlığıyla ilgili algı Arap düşmanlığına dönüştürülmeye çalışılıyor. Tarihimizde kadim geçmişimde bu topraklar hoşgörünün, kardeşliğin, hoşgörünün merkezi olan topraklar. İnancımıza ve kültürümüzle bağdaşmaz. Misafirlerimiz baş tacıdır. Körfez ülkelerinden gelen turistlerimiz de baş tacımızdır.

GÜNLÜK 3 BİN 500 TURİST GİRİŞİ VAR

Günlük ortalama Trabzon’a dış hatlardan 25 tane uçak geliyor. Ortalama günlük 3 bin 500 üzerinde turist girişi var.10 farklı Körfez ülkesinden ilimize turist geliyor. Bugüne kadar gelen sadece dış hatlardan gelen turist sayımız160 bini geçti.
İstanbul aktarmalı Günlük 20 uçak Trabzon’a iniyor. Gelenlerin ciddi kısmı da turist ağırlıklı. Başta Uzungöl olmak üzere birçok destinasyonumuzda binlerce turistimizi ağırlıyoruz.

EN UFAK OLAY YAŞAMADIK

Trabzon pandemiden sonra en önemli tarihi günlerini yaşıyor. Gelen turistlerimiz de ziyadesiyle memnun. Emniyet, huzur, asayiş açısından en ufak olayın yaşanmadığı bir dönemdeyiz. Gayet güzel, esnafımız açısından bir sıkıntı yaşanmadığı misafirlerimizin de memnun olduğunu biliyoruz. İlimiz açısından oluşturulmaya çalışan Arap düşmanlığını şiddetle kınıyoruz. Bunun ters yüz edilmesi adına her türlü tedbiri alıyoruz.

2022 YILINDA 6 BİN UÇAK İNDİ

2022 yılında ilimize inen uçak sayısı 6 bini geçti. Sadece dış hatlardan sene başından beri  ilimize inen uçak sayısı bin 100 civarında. Temmuz ayında dış hatlardan sadece 500 uçak indi. En yoğunluğu Temmuz ayında yaşıyoruz. Kiralık araç sayısı ise 7 binin üzerinde. Her biri 37 bin üzerinde yatak kapasitemiz yüzde yüz dolu.

NE OLUYOR DA OLUMSUZ ALGI OLUŞTURULUYOR?

Hepsini değerlendirdiğimizde hiçbir sıkıntı ise yaşanmıyor. Ne oluyor da gereksiz bir takım olumsuz algılar oluşturulmaya çalışıyor?

ART NİYET VAR

Tabi ki bir art niyet var. Alanya’da da yoğun turist var. Almanlar, İngilizler farklı milletler var. Niye Alanya’yı Almanlar doldurdu demiyoruz. Veya ülkemizin farklı turizm şehirlerine… Niye Trabzon’da böyle bir algı oluşturulmaya çalışılıyor..” diye konuştu.

TURİZM ŞEHRİ OLMAYA DOĞRU…

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu “Gerçekten Trabzon tarihinde turizm anlamında zirve yaptığımız bir dönem. Trabzonlular olarak halk, esnaf, kamu kurum ve kuruluşları olarak memnunuz. Turizm şehri olmaya doğru emin adımlarla yürüyor.
Trabzon’un bu turizm yoğunluğu bazı çevreleri rahatsız etmişe benziyor. Sosyal medyada Trabzon’un TT olmadığı gündem olmadığı hiçbir gün yok. Birkaç Arapça tabela üzerinden başlatılan nihayetinden ırkçılığa kadar varan Arap ırkçılığına varan söylemle karşı karşıyayız. Gerekli tedbirleri alıyoruz. Trabzon geçmişten beri önemli liman, ticaret, turizm şehri. Uzun yıllardan dışardan içerden misafire ev sahipliği yapıyoruz. Trabzonlular vatan sevgisiyle tanınan ve aynı zamanda misafirperverlikleriyle öne çıkan bir halk.. Geziyoruz.. Bakıyoruz.. Trabzon’da, Uzungöl’de hiçbir sorun yok. Vatandaşlar, gelen ziyaretçiler mutlu.

UZUNGÖL’Ü HARİTADA GÖSTEREMEZLER

Trabzon’a hiç gelmeyen, Uzungöl’ü haritada bile gösteremeyecek olan bazı çevreler sosyal medya üzerinden bir Trabzon ve Arap düşmanlığı çalışması içerisindeler. Irkçılığa şiddetle karşıyız.

TRABZON’UN GÜNDEMİNDE DEĞİL

Sevindirici olan Trabzon’da ise böyle bir gündem yok. Hemşerilerimin bu misafirperverliklerini devam ettirmesini istiyoruz. Mahfillerin söylediklerine inat Trabzon’da tam hoş görü olduğunu dünyaya haykırıyoruz.

ARAP ÜLKELERİNDEN DE TEPKİLER VAR

Sosyal medyadaki olumsuz paylaşımlara Arap ülkelerinden de tepkiler geliyor. Buradan onlara seslenmek istiyoruz. Trabzon sizlerin için rahat edebileceğiniz, turizm olarak beklentilerinizi karşılayabileceğiniz altyapıya ve üstyapıya sahibiz. En ufak bir endişeleri olmasın asayişe müessir bir hadise gerçekleşmedi. Gelmelerinden de mutluluk duyuyoruz.

YEREL BASINA GÖREV DÜŞÜYOR

Basının da bu konuda sorumlu davranması gerektiğini düşünüyoruz. Sosyal medyada yaşadığımız bir video hadisesi var. Oradan olumsuz algı oluşturulma çabası var. Yerel basımımızın da bu konuda dikkatli olması gerekir.” İfadelerine yer verdi.