Anasayfa
  • Dünya
  • Spor
  • Yaşam
  • Güncel
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Ara
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, üniversitenin röntgenini çekti
Güncel
Yayınlanma: 29 Nisan 2022 - 09:45
Güncelleme: 21 Aralık 2022 - 11:08

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, üniversitenin röntgenini çekti

A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, üniversitenin röntgenini çekti
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek yeni yönetime hayırlı olsun dileklerini iletti. Üniversitede yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “19 Mayıs’ta şenliğimiz var. Bir de 27 Mayıs’ta var. TEKNOFEST için destek isteyen öğrencilere de var. Şenliğe mi verelim para TEKNOFEST’e mi? Fazla paran olsa hem ona ver hem de ona… 2 gün planladık şu anda ama gönül isterdi ki 1 hafta olsun. Her birinin bedeli var” dedi.

SAĞLIK TURİZMİNDE KÖRDÜĞÜM

Sağlık turizminde atılım yapabilmek için çocuk hastanesinin tamamlanmasına ihtiyaç duyduklarını da işaret eden Çuvalcı, “Çocuk Hastanesi için uğraşıyoruz. 50 Milyon TL ödenek geldi. Şu anda en büyük sıkıntı herkes özel oda istiyor. A bloktaki odaları tek kişilik odalar yapacağız. Erzincan’dan Artvin’den hastalar geliyor. Orayı baştan aşağı yenileyeceğiz. Sağlık turizmi için de gelmeye başladılar. Yüz tane turist hasta gelse yatıracak yerimiz yok. A bloku tek kişilik odalar yapacağız.” şeklinde konuştu.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek TGC Başkanı Ersen Küçük ve yeni yönetimine hayırlı olsun temennisinde bulundu. Üniversitede yürütülen çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi veren Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, pandemi nedeniyle yapılamayan bahar şenlikleri için müjde verdi. Çuvalcı, “19 Mayıs’ta şenliğimiz var. Bir de 27 Mayıs’ta var. Şenliğe mi verelim para TEKNOFEST’e mi? TEKNOFEST için destek isteyen öğrenciler de var. Fazla paran olsa hem ona ver hem de ona… 2 gün planladık şu anda ama gönül isterdi ki 1 hafta olsun. Bunların her birinin bedeli var” dedi.

KULÜPLERE EĞLENCE İÇİN DESTEK SÖZÜ VERDİ

Akademik yayın ortalamasını da yüzde 18’den yüzde 22’ye yükseltmeyi başardıklarını ifade eden Prof. Dr. Çuvalcı, “Türkiye ortalaması yüzde 21’di. Yayınları arttırmak için ne yaparız dedik. Sonuçta bu başarı çıtası. Hocalarımıza destek verelim dedik. Yüzde 22’ye çıktık ortalamayı geçtik. Bu tür şeylere önceliğimiz var. Eğlenmek için illa sanatçı gelmesine gerek yok. Çok güzel bir eğlenme alanımız var. Amfimiz var. Öğrenci kulüplerimiz var. Kulüplere eğlenme imkanı da sağlarız. Biz onlara stant da kurabiliriz.” ifadelerini kullandı. Araştırma üniversitesi olduklarına da dikkati çeken Çuvalcı, “Araştırma Üniversitesi olunca bize ayrı bir gözle bakılıyor. Araştırma Üniversitesi sayısı 10’du. Süper lig gibiydi. YÖK süper ligdekilerin sayısını 20 yapınca sıralamaya girdik. Araştırma üniversitesi olduk. Yayın sayımızı artırmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

ELEKTRİKLİ SCOOTERLERİN FİYATLARI DÜŞÜRÜLECEK

Elektrikli Scooter’lerin Trabzon’da olduğu gibi KTÜ’de de ilgi gördüğünü kaydeden Prof. Dr. Çuvalcı, fiyatların öğrenciler için yüksek olduğuna dikkat çekerek, “Firmayla görüştük. Üniversitede biraz düşüreceğiz fiyatı. İstanbul’a göre iki kat daha pahalı. Çok büyük bir talep var.” şeklinde konuştu.

ÇALIŞMALARIYLA ÖNE ÇIKAN HOCALAR ÖDÜLLENDİRİLECEK

Çalışmalarıyla öne çıkan akademisyenleri de ödüllendireceklerini dile getiren Çuvalcı, “20 Mayıs’ta çalışmalarıyla öne çıkan hocalarımızı ödüllendireceğiz. Ödül ve teşvik her yerde önemli. Sinerji oluşturuyor. Keşke devletin ödülle teşvik fonu olsa daha da güzel olabilirdi.” açıklamalarında bulundu. Öğrenci sayısının azaltılması konusunu YÖK’le görüştüğünü de ifade eden Prof. Dr. Çuvalcı, “Bu kadar iktisatçıya ihtiyacımız var mı? Bu kadar hukukçuya ihtiyacımız var mı? Bu kadar mühendise ihtiyaç var mı? Oturup bunu planlamamız lazım. Dört tane hoca bulan bölüm açıyor.” değerlendirmelerinde bulundu.

BİR YÜKSEKOKUL EKONOMİ İÇİN AÇILMAZ

İlçe belediyelerinden gelen fakülte taleplerini de değerlendiren Rektör Çuvalcı, “Sürmene deniz bilimleri Kadük kaldı. Of’ta teknoloji var. Kampüste yetişen öğrenci ile oradaki bir olmuyor. Yereller gelsinler, bizim ekonomi düzelsin istiyor ancak bir okul bir yüksekokul ekonomi için açılmaz. Bilim üretmek için kurulur. Gerçekten ihtiyaç varsa açılır. Biz işgücü piyasasına eleman yetiştiriyoruz. Maalesef bizde bazen böyle oluyor.” şeklinde konuştu.

KTÜ’nün kampüsünde eğitim faaliyetlerini sürdüren Trabzon Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin ne zaman taşınacağına yönelik bir soru üzerine Rektör Çuvalcı, “Hukuk Fakültesi, geldiğimizde gideceklerdi. 5 yıl verdik onlara. Orada öğrencilerini okutacak binaları yok. Mekanın yapılması 4-5 yıl sürer. Biz de 5 yıl sürer. İİBF ve Fen Edebiyatta bizde kaldı. Bizim skorlarımızı en fazla aşağı çeken iki fakülte Fen Edebiyat ve İİBF. Onların yayınları projeleri daha az. Haliyle öğretim üyesi başına düşen yayınları ortaya koyduğunda aşağıya düşürüyor.” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİ SAYISI AZALTILMAK İSTENDİ AMA…

KTÜ’de tercih edilmeyen bölümleri de sıralayan Prof. Dr. Çuvalcı, “Jeofizik var. 3 - 4 yıldır öğrenci almıyor. Jeoloji var. Maden can çekişiyor. Onlarda yurt dışı öğrenciler var. Orman Endüstri biraz sallantıda. Öğrenci sayısını azaltmak lazım. YÖK’e gönderdik. YÖK Başkanı sıcak bakmadı. ‘Talep var, öğrenciler okumak istiyor. Biz düşürsek bunlar özellere gider’ diyor. Çocukları laboratuvarda tasarlasın, yapsın istiyoruz. Bu da daha az öğrenci ile olur.” açıklamasında bulundu.

TIP FAKÜLTESİNİN BORCU VAR

Tıp Fakültesinin mali durumu hakkında da konuşan Çuvalcı, “Düzelmedi ama sağ olsun devletimiz zaman zaman borçları ödüyor. Sadece bizim fakülteye ait bir şey değil. Devletimiz SGK’nın ödemelerini attırdı ama yetersiz. Borcumuz var.” diye konuştu.

EN BÜYÜK SIKINTI HERKES ÖZEL ODA İSTİYOR

Çocuk hastanesini de seneye bitirmeyi hedeflediklerini kaydeden Çuvalcı, açıklamalarını şöyle tamamladı: “Yeni otoparkımızı açtık ama insanlar pek bilmiyor. Eski otopark sahibi çıkarsa oradan yukarıda da çok güzel bir kafe yaptık. Çok güzel bir yaşam alanı olacak orası. Çocuk hastanesini de seneye bitiririz inşallah. Çocuk Hastanesi için uğraşıyoruz. 50 Milyon TL ödenek geldi. Şu anda en büyük sıkıntı herkes özel oda istiyor. A bloktaki odaları tek kişilik odalar yapacağız. Takdir edin ki Erzincan’dan Artvin’den hastalar geliyor. Orayı baştan aşağı yenileyeceğiz. Sağlık Turizmi için de gelmeye başladılar. Yüz tane turist hasta gelse yatıracak yerimiz yok. A bloku tek kişilik odalar yapacağız.”

Songül MAZLUM

2022/04/29/49654-0.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
110 yıllık şarap şişesi gün yüzüne çıkarıldı
110 yıllık şarap şişesi gün yüzüne çıkarıldı
Hatay’da TIR’ın çarptığı yaya öldü
Hatay’da TIR’ın çarptığı yaya öldü
Diyarbakır – Ergani’de çıkan yangında 200 dönüm arazi zarar gördü
Diyarbakır – Ergani’de çıkan yangında 200 dönüm arazi zarar gördü
Kozan’da otomobil takla attı; 3 yaralı
Kozan’da otomobil takla attı; 3 yaralı
Son Haberler
İsrail Enerji Bakanı Cohen, vurulan bölgeleri inceledi
İsrail Enerji Bakanı Cohen, vurulan bölgeleri inceledi
110 yıllık şarap şişesi gün yüzüne çıkarıldı
110 yıllık şarap şişesi gün yüzüne çıkarıldı
Bursa’da fuhuş ve insan ticareti operasyonu; Tayland uyruklu 12 kadın kurtarıldı
Bursa’da fuhuş ve insan ticareti operasyonu; Tayland uyruklu 12 kadın...
Kaza yaptıktan sonra alkolün etkisiyle yere yığıldı
Kaza yaptıktan sonra alkolün etkisiyle yere yığıldı
Almanya, Fransa ve İngiltere’den İran’a müzakere teklifi
Almanya, Fransa ve İngiltere’den İran’a müzakere teklifi
İdmanocağı'ndan transfer
İdmanocağı'ndan transfer

Ana Sayfa
Dünya
Spor
Yaşam
Güncel
Eğitim
Teknoloji
Sağlık
Ekonomi
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Arşiv
Hava Durumu
  • Asayiş
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.