Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Babala TV’de katıldığı programda Süper Lig'deki hakem hataları ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) sistemindeki sorunlar hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.Hakem hatalarının nedenini doğru analiz etmek gerektiğini belirten Doğan, MHK’nın mevcut yapısının sistematik sorunlar içerdiğini ifade etti ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) radikal kararlar alması gerektiğini vurguladı.
"Trabzonspor Anadolu’nun Önderidir"
Trabzonspor’un Anadolu takımlarının haklarını savunan bir kulüp olduğunu belirten Doğan, şu ifadeleri kullandı:
“Trabzonspor, Anadolu’nun abisidir, büyüğüdür, önderidir. Elimizden geldiği kadar Anadolu takımlarının yanında olmaya ve destek vermeye çalışıyoruz. Bizim için bu çok önemli. Ama sorun Trabzonspor ya da Anadolu kulüpleri değil. Asıl sorun, MHK'nın sistemindeki yapısal eksikliklerdir.”
Ertuğrul Doğan: "Federasyon Bu Sistemi Kökten Değiştirmeli"
Hakem hatalarının bireysel yanlışlar olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyleyen Doğan, MHK sisteminin en büyük probleminin alt kademeden gelen yanlış yapılanma olduğunu ifade etti. TFF'nin hızlı bir şekilde bu sistemi kökten değiştirmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:
“Federasyonun bir an önce bu işi bıçak gibi kesip, yeni bir düzenle devam etmesi lazım.”
Ertuğrul Doğan Yabancı Hakem Konusuna da Değindi
Doğan, Türkiye'de yabancı hakem ve VAR sisteminin kullanılması gerektiğini vurguladı ve şu sözleriyle dikkat çekti:
“İlk geldiğinde Sayın Başkan’a da söyledim. Bence yanlış bir söylemle başladı. ‘Yabancı hakem istemem, yabancı VAR istemem’ dedi. Ama dünyada her alanda, her ülkeden yetenekli insanlar kullanılıyor. Futbolun daha iyiye gitmesi için de yabancı hakemlerden destek alınmalı.”
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Süper Lig’deki hakem tartışmalarına ilişkin açık ve net bir tavır sergileyerek, mevcut sistemin değişmesi gerektiğini vurguladı.Kaynak: 61medya.com